Live Report: OTHERKIN in Rotown en Sugarfactory

Geschreven door op 8 november 2017 om 14:57
OTHERKIN - Foto Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Onlangs trok de Ierse punkrockband OTHERKIN langs verschillende Nederlandse poppodia. Artiesten Nieuws was erbij in Rotown Rotterdam en de Amsterdamse Sugarfactory!

Live Report: OTHERKIN in Rotown en Sugarfactory

Tijdens Lowlands 2016 heeft een volle Charlie kennis gemaakt met de uit Dublin afkomstige punkers van OTHERKIN. De band is tot minstens het einde van dit jaar zoet met spelen in Engeland en Europa.

Afgelopen week kwamen ze Nederland weer een warm hart toedragen, in Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Artiesten Nieuws was bij de shows in Rotown en de Sugarfactory, waar een flink verschil in publiek merkbaar was.

Voorprogramma: Ten Years Today

Een halfvolle Rotown moet nog even wakker worden, maar daar is geen ruimte voor bij supportact Ten Years Today. De twintigers uit Groningen komen binnen met een bang. Met een volle bak energie knallen ze hun half uur durende set eruit. Zanger Floris plaagt het publiek met het nieuws dat eind van de maand de ‘smerigste’ videoclip ever uit komt, maar wat er dan zo smerig is blijft voor nu  nog een mysterie.

Ze hoorden op de dag zelf pas dat ze voor OTHERKIN mochten openen en vielen zo goed in de smaak dat ze ook in Sugarfactory en Vera mochten openen. De jongens zijn kritisch en nemen de shows met OTHERKIN erg serieus. Kijkend naar hun leeftijd, talent en motivatie verwachten wij nog veel van Ten Years Today te horen!

OTHERKIN blaast dak van Sugarfactory

Rotown bleek een goede try-out voor de show in Sugarfactory, want in laatstgenoemde ging het spreekwoordelijke dak er meteen af. Al vanaf het begin van de avond staat de tent vol en het publiek is uitzinnig.

Jongens met krukken, meisjes met OTHERKIN-shirtjes en vaders met dochters, vroeg of laat duiken ze allemaal de pit in waar zelfs zanger Luke een dansje in waagt. OTHERKIN is ook zo’n band waar iedereen merchandise van lijkt te willen hebben. Na de show staat er dan ook een flinke rij voor de merchtafel, waar de band haar enthousiaste fans begroet met een knuffel of een highfive.

Rotown stug

In Rotown duurde het simpelweg allemaal wat langer, het publiek was wat stug en reageerde niet met het verwachte enthousiasme op de anekdotes van Luke. Naarmate de avond vorderde, ontstond er toch een kleine pit en leek het publiek eindelijk door te hebben waar ze al de hele avond naar stonden te kijken.

Achteraf spraken we kort met de zanger, die vooral heel blij was dat er überhaupt mensen in de zaal stonden. “We’re also playing in Budapest and Sofia, I have no idea how many people will actually show up there. So it’s nice to have a crowd and play in the Netherlands because it feels a bit like home. It’s very similar to Dublin, and we’re always enjoying our time here.”

Laten we dus hopen dat ze snel weer terug komen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Nieuws · Reports en Reviews