Festival Report: Muziekliefhebbers vieren de vrijheid op Sziget 2019

Geschreven door op 19 augustus 2019 om 15:23
Sziget 2019 - Foto Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Sziget 2019 zit er alweer een paar dagen erop. Artiesten Nieuws was de volle zeven dagen aanwezig op het festival. Bewapend met pers- en fotopas doen onze reporters verslag.

Festival report: 27e editie Sziget

Op woensdag 7 augustus 2019 gaat de 27e editie van Sziget officieel van start. Het Óbuda-eiland te Boedapest wordt wederom omgetoverd tot een gigantisch festivalterrein vol met podia, foodstands, theaterzalen en feestende mensen. Van over de hele wereld trekken mensen naar dit festival om zeven dagen lang de liefde, vrijheid en de muziek te vieren.

Sziget 2019 - Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Sziget 2019 – Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Headliners

Tijdens Sziget 2019 staan niemand minder dan Ed Sheeran, The 1975, Martin Garrix, The National, Post Malone, Florence and The Machine en afsluiter Foo Fighters als headliners op de Main Stage. Grote namen, waarvoor het festival volgens de organisatie het grootste budget tot nu toe heeft moeten uittrekken. De grote geldsom is echter noodzakelijk om een van de grootste muziekfestivals van Europa te blijven, zo licht de organisatie toe tijdens een persconferentie.

Foo Fighters op Sziget 2019 - Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Foo Fighters op Sziget 2019 – Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Op de eerste dag trekt het festival maar liefst 95.000 bezoekers. Dit zorgt dan ook voor een bomvol terrein met mensen die keihard meezingen met de hits van Ed Sheeran. Ook tijdens de shows van Macklemore, Martin Garrix en de Foo Fighters staat het veld helemaal vol. Door de enorme energie van het publiek krijgen de artiesten nog meer motivatie om een fantastische show neer te zetten. Het zorgt voor euforische momenten met soms zelfs een beetje kippenvel.

Sziget 2019 - Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Sziget 2019 – Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Yungblud, Tamino en meer

Ook op de andere podia van Sziget is genoeg te beleven, zo speelt Yungblud met zijn meeslepende muziek de hele Mastercard Stage plat, zorgt Tamino juist voor wat rust in de bloedhete tent en is er op de Europe Stage regelmatig een feestje te vinden met allerlei verschillende opkomende artiesten. Eigenlijk zijn zeven dagen te kort om alles wat Sziget te bieden heeft te kunnen zien omdat het programma zo ontzettend divers is.

Tamino op Sziget 2019 - Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Tamino op Sziget 2019 – Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Internationaal

‘The power of our diversity unites us’, staat er met grote letters op de mainstage. Het feesteiland maakt dat statement helemaal waar. Op Sziget 2019 komt maar liefst 50% van de bezoekers uit het buitenland. Op geen enkel ander festival hoor je zoveel verschillende talen om je heen. Ook is het bijzonder om te zien hoeveel aandacht er wordt besteedt aan de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, wie je liefhebt en hoe jij voor de aarde zorgt.

Tove Lo op Sziget 2019 - Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Tove Lo op Sziget 2019 – Foto: Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Sziget als leefstijl

Sziget bewijst daarmee zoveel meer te zijn dan muziekoptredens. Sziget is een leefstijl. Een leefstijl van liefde, vrijheid en milieuvriendelijkheid. Op sommige momenten lijkt het daardoor bijna alsof je in een community leeft. Zo kan je je inschrijven als Sziget Citizen, waar je dan ook echt een paspoort bij krijgt, betaal je met een een speciale Sziget betaalpas en kan je zelfs trouwen. Zeven dagen op dit eiland voelt als zeven dagen in een compleet andere wereld.

Benieuwd hoe Sziget 2019 eruit zag? Check dan hier het fotoverslag van het festival!

Sziget 2019 - Foto Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Sziget 2019 – Foto Danique Logtenberg (Artiesten Nieuws)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.