Deze drie musicals maken nog kans op de AD Publieksprijs

Geschreven door op 8 januari 2018 om 15:57

De drie finalisten voor de AD Publieksprijs van de Musical Awards 2018 zijn bekend! Op woensdag 24 januari wordt de winnaar tijdens het jaarlijkse gala bekendgemaakt.

AD Publieksprijs finalisten

Na de eerste stemronde van de AD Publieksprijs zijn er, van de 22 genomineerden, drie finalisten overgebleven. Deze drie musicals gaan door naar de finaleronde. In december zijn alle overige nominaties ook al bekendgemaakt. Van maandag 8 t/m woensdag 24 januari 2018 kan er alleen nog gestemd worden op de drie finalisten.

De drie finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

  • On Your Feet!
  • Soldaat van Oranje – de musical
  • Disney’s The Lion King

Musicalliefhebbers kunnen tot woensdag 24 januari 2018 via deze link stemmen op je favoriete musical. Winnaars krijgen twee tickets voor 14 musicals in 2018!

On Your Feet!

On Your Feet! is één van de twee producties van Stage Entertainment Nederland die in de finaleronde van de prijs staat. De hitmusical is te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en is onlangs verlengd tot en met april 2018.

De musical vertelt het bewonderenswaardige levensverhaal van de ‘Queen of Latin Pop‘, Gloria Estefan en haar man en producer Emilio. De musical bevat alle iconische Latin popsongs van Gloria Estefan en de Miami Sound Machine. Tracks als ‘Conga‘, ‘1-2-3‘, ‘Get On Your Feet‘, ‘Rhythm is Gonna Get You‘ en ‘Dr. Beat‘ komen allemaal voorbij in de voorstelling.

Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje heeft meerdere keren de AD Publieksprijs gewonnen. In 2015 en 2016 waren ze al de publieksfavoriet, maar vorig jaar won de musical The Bodyguard nipt.

Wegens doorslaand succes is de Nederlandse musical onlangs nog verlengd tot en met mei 2018. De musical, wat het waargebeurde verhaal over de Nederlandse student Erik Hazelhoff vertelt, heeft inmiddels al meer dan 2,4 miljoen toeschouwers gehad. Dit is een theaterrecord wat al sinds 2015 in het bezit is van de musical.

Disney’s The Lion King

Disney’s The Lion King is ook een productie van Stage Entertainment Nederland. De musical is al vanaf oktober 2016 te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

De musical is gebaseerd op de bekende Disneyfilm uit 1994, waarin het jonge leeuwtje Simba moet vluchten als zijn oom Scar Simba’s vader vermoordt en zichzelf tot koning benoemt. Het theaterstuk staat bekend om de schitterende kostuums, ongelooflijke decors en de indrukwekkende muziek van Tim Rice en Elton John.

Winnaars voorgaande jaren

De winnaars van de voorgaande jaren waren: Elisabeth (2001), Aida (2002), Saturday Night Fever(2003), Mamma Mia! (2004), The Lion King (2005), Turks Fruit (2006), Doe Maar (2007), Tarzan(2008), Les Misérables (2009), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (2010), Petticoat(2011), Soldaat van Oranje (2015 / 2016), The Bodyguard (2017).

 

Bronnen: Musicaljournaal, YouTube, Musicalawards.nl

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Jacco Gardner’s Somnium in 2019 naar o.a. Paradiso en TivoliVredenburg Jacco Gardner geeft in mei 2019 maar liefst vier shows in Nederland. Zo betreedt de zanger de podia van onder andere Paradiso en TivoliVredenburg....
The Mountain Goats in herfst 2019 naar De Helling Utrecht The Mountain Goats komen naar Nederland! De Amerikaanse band geeft in het najaar van 2019 een concert in de Utrechtse Helling. The Mountain Goat...
Walter Trout in oktober 2019 naar Groningen, Utrecht en Maastricht In oktober 2019 komt Walter Trout voor meerdere concerten naar Nederland! De bluesrocker treedt op in onder andere De Oosterpoort en TivoliVredenburg....
The Heavy in mei 2019 naar Utrechtse Helling The Heavy komt naar Nederland! De Engelse rock-'n-soulformatie is in het voorjaar van 2019 te zien in de Utrechtse Helling. The Heavy naar de He...
Xavier Rudd in zomer 2019 naar Groningen, Nijmegen, Bloemendaal en Utrecht Goed nieuws voor fans van Xavier Rudd! De Australische singer-songwriter komt in de zomer van 2019 voor vier shows naar Nederland.Xavier Rudd na...
Monster Magnet in juli 2019 naar TivoliVredenburg Utrecht Goed nieuws voor Monster Magnet fans! De Amerikaanse spacerockers zijn in de zomer van 2019 te zien in de Utrechtse TivoliVredenburg. Monster Ma...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu