Demo ‘Let’s Dance’ uitgebracht ter ere van verjaardag David Bowie

Geschreven door op 8 januari 2018 om 15:47
David Bowie - Foto Ron Frazier - Flickr (CC BY 2.0)

Er is nooit eerder uitgebracht materiaal van David Bowie verschenen! Platenlabel Parlophone Records deelde op 8 januari, de dag dat Bowie 71 jaar zou zijn geworden, een oude demo van klassieker ‘Let’s Dance’.

Demo ‘Let’s Dance’ uitgebracht ter ere van verjaardag David Bowie

David Bowie zou op maandag 8 januari 71 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn verjaardag heeft platenlabel Parlophone Records een nooit eerder uitgebrachte demo van Bowie’s hit ‘Let’s Dance’ uitgebracht!

The Thin White Duke nam de vroege versie van ‘Let’s Dance’ in Zwitserland op in samenwerking met Chic-oprichter Nile Rodgers. De iconische zanger was overduidelijk blij met het resultaat van de demo! De opname van de gestripte versie eindigt met een lachende Bowie: “That’s it, that’s it! Got it, got it!” 

‘Let’s Dance’

De uiteindelijke versie van de track verscheen uiteindelijk in 1983 op het gelijknamige album ‘Let’s Dance’. Het nummer groeide al snel tot absolute wereldhit en wordt vijfendertig jaar later nog altijd als een grote klassieker gezien. In Nederland stond de single twee weken bovenaan de Top 40.

 

Bron: Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · David Bowie Nieuws · Nieuws