David Bowie’s ‘Space Oddity’ krijgt nieuwe video voor 50-jarig jubileum

Geschreven door op 22 juli 2019 om 13:51
David Bowie - Foto Ron Frazier - Flickr (CC BY 2.0)

David Bowie’s iconische hit ‘Space Oddity’ is vijftig jaar oud! Ter ere van dit jubileum is de track opnieuw gemixt en uitgebracht met een nieuwe muziekvideo.

Nieuwe mix en video voor David Bowie’s ‘Space Oddity’

David Bowie bracht in juli 1969 het nummer ‘Space Oddity’ uit. De track groeide uit tot een van Bowie’s grootste hits en wordt wereldwijd nog altijd gezien als een van de meest iconische songs aller tijden. Ter ere van de vijftigste verjaardag van het nummer is er nu een nieuwe mix uitgebracht, inclusief video!

De nieuwe video toont nooit eerder uitgebrachte beelden van een live uitvoering van ‘Space Oddity’ in 1997. De beelden zijn opgenomen tijdens een concert dat Bowie ter ere van zijn vijftigste verjaardag in Madison Square Garden, New York gaf. Daarnaast zijn er ook beelden te zien die in 1990 als achtergrond visuals werden gebruikt tijdens Bowie’s ‘Sound & Vision Tour’.

Bekijk de nieuwe video hier:

Maanlanding

De nieuwe video ging op zaterdag in première tijdens een NASA-evenement in Washington D.C., waar de vijftigste verjaardag van de Amerikaanse maanlanding werd gevierd. De Apollo 11-missie zette op 20 juli 1969 de eerste mensen op de maan, slechts enkele dagen nadat David Bowie zijn iconische ‘ruimte track’ ‘Space Oddity’ uitbracht.

 

Bron: YouTube, Rolling Stone

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · David Bowie Nieuws · Nieuws