De 7 meest opvallende Pinkpop namen van 2017!

Geschreven door op 3 april 2017 om 12:03
Pinkpop 2017 Perspresentatie - Fotocredits: Sam Reneerkens (Redactie ArtiestenNieuws)

Er werden onlangs flink wat namen bekend gemaakt voor Pinkpop 2017, waaronder een paar verrassingen! Welke bijzondere namen staan dit jaar op Pinkpop?

Verrassingen op Pinkpop 2017

Het is alweer een tijdje geleden dat Artiesten Nieuws live verslag bracht vanuit Paradiso in Amsterdam, waar jaarlijks de line-up van Pinkpop bekend wordt gemaakt. Er werden flink wat namen bekend gemaakt, waaronder een paar verrassingen! Dat Justin Bieber een grote verrassing was wisten we natuurlijk al lang, maar welke andere bijzondere namen staan dit jaar op Pinkpop?


1) Sean Paul

De Jamaicaanse artiest Sean Paul wordt ook wel de koning van de dance-hall genoemd. Hij werkte samen met Clean Bandit (Rockabye), Major Lazer, Justin Bieber, Sia, Beyoncé en nog veel meer top artiesten. Sean stond niet tussen de geruchtenlijstjes maar staat toch op de Pinkpop poster van dit jaar.

Pinkpop zorgt met de komst van Sean Paul voor een nog gevarieerder programma. Het is niet voor niks dat Jan Smeets (oprichter van Pinkpop) Sean Paul, Anne-Marie en Clean Bandit op dezelfde dag heeft gepland, want laten deze drie artiesten nu net samen hebben meegewerkt aan het nummer Rockabye’. Dat wordt een groot feest!


2) Gutterdämmerung

Deze geweldige act stond vorig jaar al op het Belgische Rock Werchter. Gutterdämmerung is de “loudest silent movie on earth”. Het publiek geniet van een stille film onder beleiding van een geweldige band die zorgt voor live muziek. De Brand Bier Stage zal op maandag dus even worden omgetoverd tot een heuse bioscoop met live muziek! Komt er ook een speciaal popcorn kraampje?


3) James Arthur

De Britse zanger James Arthur wist in 2012 de X-Factor van Engeland te winnen. Hij brak door met zijn hit Say You Won’t Let Go’. Dat James voor Pinkpop is geboekt is erg bijzonder, omdat hij niet op veel andere festivals staat deze zomer. James zingt loepzuiver live, dus dat gaat genieten worden!


4) Declan McKenna

De Engelse singer-songwriter Declan McKenna wordt nu al de volgende David Bowie genoemd. Declan McKenna staat niet voor niks dit jaar op het Engelse Glastonbury. Deze 18-jarige jongen weet met zijn bijzonder rauwe stem en zijn gitaar duidelijke boodschappen over te brengen.

Het lied Brazil’ schreef hij naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Ook zijn hit Kid’s Dont Wanna Come Home’ doet het goed! Declan zal dit jaar niet de grootste stage krijgen, maar over een paar jaar staat deze artiest zeer waarschijnlijk op de Mainstage. Laat je kans dus niet liggen om hem als één van de eerste live te zien spelen.


5) Guus Meeuwis

Toen Guus genoemd werd in Paradiso waren er gemengde reacties. Een aantal mensen waren niet tevreden en er was ook wat gejuich. De Brabantse zanger Guus Meeuwis kennen we natuurlijk allemaal van zijn ‘Groots met een zachte G’-concerten die elke zomer plaatsvinden in het Philips Stadion in Eindhoven.

Brabant’, ‘Het Is Een Nacht’ en nog veel meer top nummers die elke Nederlander wel mee kan zingen, deze zomer dus op het Pinkpop veld. Maar als iemand twintig jaar geleden had aangekondigd dat Guus Meeuwis naar Pinkpop zou komen, zouden ze het vast niet geloofd hebben.


6) Machine Gun Kelly

Deze Amerikaanse rapper en acteur bracht onlangs een hit uit met zangeres Camila Cabello genaamd ‘Bad Things’. Machine Gun Kelly is een echte top rapper, die alleen maar goed werkt wilt neerzetten. Wat we allemaal op Pinkpop gaan zien van hem, is nog even afwachten tot juni! Wie weet neemt hij ex-Fifth Harmony zangeres Camila Cabello wel mee!


7) Live

De Amerikaanse alternative band Live komt naar Pinkpop! De afgelopen maanden werd al flink gespeculeerd over een reünie van de band. Om het nog wat meer speciaal te maken, liet Live drie weken geleden weten dat de show op Pinkpop de enige Europese show zal zijn in 2017. Toen de heren gedurende de persconferentie in maart opeens het podium van Paradiso op liepen, waren we nog meer verrast! Na 2000 en 2002 kunnen we ook in 2017 genieten van de geweldige hits van Live!


Pinkpop 2017

Pinkpop vindt dit jaar wederom plaats op het Megaland terrein in Landgraaf. Er moeten nog een aantal namen van de line-up bekend gemaakt worden. Dagtickets voor de zaterdag, zondag en maandag zijn nog beschikbaar. Ook zijn er nog weekend tickets beschikbaar. Voor de volledige line-up van het festival, klik hier.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Fun Content · Lijstjes · Nieuws · Pinkpop Nieuws