Jazz-zangeres Melody Gardot in juli 2018 naar Paradiso

Geschreven door op 21 december 2017 om 15:34
Melody Gardot - Fotocredits: Maarten van Maanen (CC BY-SA 2.0)

Goed nieuws voor fans van Melody Gardot! De Amerikaanse jazz-zangeres geeft in juli 2018 een concert in Paradiso Amsterdam. 

Melody Gardot naar Paradiso

Op maandag 9 juli 2018 komt de Amerikaanse zangeres naar Amsterdam. Zij treedt op in de grote zaal van Paradiso. Ze staat bekend om haar stem die zowel rokerig als zwoel klinkt. De laatste keer dat de jazz-zangeres in Nederland was te bewonderen, was in 2016.

Tickets

Tickets voor Melody Gardot zijn onder andere te verkrijgen via de website van Ticketmaster.

Currency Of Man

Gardot heeft inmiddels een ontwikkeling doorgemaakt van smooth jazz naar een iets ruigere benadering. In 2015 verscheen het meest recente album van de zangeres: ‘Currency Of Man’. De plaat is beïnvloed door soul en funk uit de jaren zestig en zeventig. Haar debuutalbum ‘Worrisome Heart’ bracht zij in 2006 uit, deze werd in 2008 heruitgebracht door kwaliteitslabel Verve.

Heftig levensverhaal

Op haar negentiende raakte Gardot zwaargewond door een aanrijding. Als revalidatiemiddel kreeg ze muziektherapie, wat duidelijk effect bleek te hebben. De zangeres leerde piano en gitaar spelen, wat resulteerde in haar eerste album. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van Melody Gardot.

 

Bron: Paradiso

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.