Qlimax 2014: 29 november in de GelreDome

Geschreven door op 29 september 2014 om 9:53
Thunderdome, dance, dancefeest, Lasershow - Pixabay CC0 Creative Commons - qlimax

De inmiddels alweer tweeëntwintigste editie van het hardstyle-dancefeest Qlimax laat niet lang meer op zich wachten. Het jaarlijkse evenement wordt wereldwijd gezien als een van de meest toonaangevende feesten op het gebied van hardstyle. 

Het evenement vindt dit jaar plaats op 22 november en duurt van 21:00 tot 07.00, de volgende ochtend. Voor het evenement wordt een minimum leeftijd van 18 jaar gehanteerd. Details over de ticketprijs en line-up zijn nog niet door de organisatie bekend gemaakt. Vorig jaar was de prijs van een normaal kaartje 65 euro; een VIP-ticket was toen 87 euro 50.

Kaartverkoop Qlimax 2014

De voorverkoop voor Qlimax 2014 start op zaterdag 4 oktober om 13.00 en verloopt via de website van Qdance. De prijs van de kaarten varieert tussen 32 euro voor derde rang en 39 euro voor de eerste rang. Is het concert uitverkocht, maar wil je er toch graag bij zijn. Dan kan je vaak nog terecht bij een secundaire ticketshop. Een van de mogelijke secundaire ticketshops is Topticketshop.

Qlimax

Qlimax, dat zijn oorsprong in 2000 vond, had in eerste instantie meerdere edities per jaar.  Vanaf 2004 werd dat echter gewijzigd naar een jaarlijkse frequentie, elke keer in de derde of vierde week van november. Nadat het evenement in den beginne op zeer uiteenlopende locaties werd gehouden (van het Beursgebouw in Eindhoven tot het Thialf Stadion in Heerenveen), werd vanaf 2003 het GelreDome te Arnhem als vaste locatie geselecteerd. 

Vanaf 2006 werd het evenement ook druk bezocht door buitenlandse fans. Zo kwamen er destijds onder andere België, Duitsland en Frankrijk. In de jaren daarna kwamen er ook steeds meer mensen uit onder andere Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Litouwen, Canada en de Verenigde Staten fans naar Qlimax.

Bekijk hieronder de Aftermovie van de laatste editie van Qlimax.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Nieuws · Qlimax Nieuws