Rapper Phife Dawg van A Tribe Called Quest overleden

Geschreven door op 23 maart 2016 om 16:06

Rapper Malik Taylor, beter bekend onder zijn artiestennaam Phife Dawg, is overleden op 45-jarige leeftijd.

Phife Dawg

Legendarische rapper Malik Taylor, beter bekend onder zijn artiestennaam Phife Dawg, is overleden op 45-jarige leeftijd door onbekende oorzaak. Taylor was bandlid van de invloedrijke hiphopgroep A Tribe Called Quest. Taylor kampte al jaren met gezondheidsproblemen. Hij had diabetes en onderging in 2008 een niertransplantatie.

Phife Dawg heeft de wat hogere stem in hits als Can I Kick It?, Award Tour en Scenario, waarmee hij tegenwicht gaf aan de lager klinkende soepele, jazzy raps van Q-Tip.

A Tribe Called Quest

Phife vormde A Tribe Called Quest eind jaren tachtig samen met jeugdvrienden Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad. De groep was deel van het Native Tongues-collectief. A Tribe Called Quest scoorde begin jaren negentig in Nederland hitjes met nummers als Can I Kick It? en I Left My Wallet In El Segundo.

De groep was vanwege hun vernieuwende productietechnieken belangrijk binnen de hiphop, en een voorbeeld voor onder meer Kanye West. In 1998 ging de hiphopgroep uit elkaar.

 

Bron: NU.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Nieuws · Phife Dawg Nieuws