Live Report: Stekker in de tunnel 2015: van junkentunnel naar festivalhaven

Geschreven door op 7 oktober 2015 om 14:16
Stekker Festival - Fotocredits Djuna Vaesen - Redactie ArtiestenNieuws - stekker in de tunnel

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van stekker in de tunnel plaats op de Expeditiestraat onder Hoog Catharijne in Utrecht. Deze locatie die eerst met name bekend stond als schouwstel van junkies werd door de jongens van Vers Vermaak en Triomf omgedoopt tot een ravershaven voor 2500 stekkerfans.

Na een succesvolle eerste editie hebben de mannen van Vers Vermaak en Triomf wederom een geslaagde en uitverkochte editie van Stekker in de Tunnel laten zien.

Stekker in de Tunnel: Noord en Zuid

Net zoals de eerste editie was de tunnel opgedeeld in een tweetal podia aan de uiteinden van de tunnel die op elk vlak kaarsrecht tegen elkaar stonden. Enerzijds Noord met obscure disco en house muziek en anderzijds Zuid met rauwe en stevige ritmes.

De openingsact werd uitgevoerd door de Amsterdamse Mirella Kroes die de menigte wist op te zwepen met hypnotische deuntjes. Na Mirella was het de beurt aan Hunee & Call Super. Opvallend was het timide en beschaafde karakter aan het begin van de avond. Er werd in het begin weinig gedanst en iedereen kletste er gezellig op los alsof het een bruine kroeg was.

Gelukkig wisten Tripeo, Shlomo en Nuno dos Santos hier later op de avond verandering in te brengen met een combinatie van rauwe techno, soul, funk, disco en house en ging het publiek uit zijn dak tot in de ochtenduren.

Een glimp van de Berlijnse Underground scene

Het is duidelijk wat de opzet is van de heren van Vers Vermaak en Triomf, zo willen ze een Berlijnse-underground setting creëren met minimalisme en eenvoud. Of dit helemaal gelukt is blijft nog even tussenwegen. De verlichting was hiervoor soms iets te fel en de muziek iets te zacht, al was dit natuurlijk te verwachten aangezien het evenement midden in de stad plaatsvond.

Succesvolle 2e editie

De organisatie heeft samen met de DJ’s bewezen klaar te zijn voor een nieuwe verfrissende fase binnen de technofestivals. De kinderziektes van de eerste editie waren zo goed als mogelijk verholpen, zo waren de fietsenstalling, entree en kluisjes in overvloed, maar zouden er bij de volgende editie wel iets meer toiletten mogen zijn.

De organisatie van Stekker in de Tunnel mag terugkijken naar een geslaagde 2e editie.  De tickets voor Stekker in de Tunnel waren compleet uitverkocht en zoals je aan de foto’s kunt zien had iedereen het enorm naar zijn zin. Wij kijken alweer uit naar de volgende Stekker rave.

Heb je nog geen genoeg van Stekker? Houd dan de website van Stekker in de gaten, of volg de organisatie op Facebook.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stephanie Stam

webredacteur op www.artiestennieuws.nl
Stephanie Stam, webredacteur bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.