Winnaar Songfestival 2017 heeft harttransplantatie nodig

Geschreven door op 25 september 2017 om 12:34
Salvador Sobral - Foto YouTube screenshot

De Portugese zanger Salvador Sobral ligt met serieuze hartproblemen in het ziekenhuis van Madrid. De zanger ligt op de Intensive Care en slechts een handje vol mensen mogen hem bezoeken.

Salvador Sobral heeft harttransplantatie nodig

Het gaat niet goed met Salvador Sobral. De Portugees ligt met ernstige hartproblemen in het ziekenhuis. Salvador won dit jaar het Eurovisie Songfestival in Oekraïne  met het nummer “Amar pelos dois”. Zijn zus, Luísa Sobral, schreef het sobere nummer dat dit jaar de meeste punten kreeg.

“Hij wilde niet dat de wereld over zijn klachten te weten zou komen”

Salvador ligt aan de beademingsmachine in afwachting van een nieuw hart. Gedurende het Songfestival was al duidelijk dat de Portugese zanger te maken had met hartproblemen.

In gesprek met het AD laat Songfestival-commentator Cornald Maas weten dat de Portugees medische begeleiding nodig had tijdens het evenement: “Hij kon niet een paar dagen zonder strenge medische begeleiding, maar Salvador wilde niet dat dat verhaal een verhaal werd dat de aandacht kreeg. Hij wilde dat het over zijn muziek zou gaan en niet over zijn ziekte, wat voor hem pleitte natuurlijk.”

“Rustig aan”

Begin deze maand gaf de zanger via een YouTube-video aan dat het slechter met zijn gezondheid ging en dat  hij vanwege gezondheidsproblemen wat rustiger aan moet gaan doen. Salvador stond op 8 september voor de laatste keer op het podium.

“Kwestie van leven of dood”

Salvador moet binnen twee weken een nieuw hart krijgen, anders kan het te laat zijn. “Het is een kwestie van leven en dood,” zegt de Portugese journalist Mario Duarte. “Heel Portugal leeft mee. Salvador had al langer klachten maar plotseling ging het heel snel. Woensdag werd hij met spoed opgenomen.”

Bron: AD, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.