Bulgarije niet te zien op Eurovisie Songfestival 2019

Geschreven door op 16 oktober 2018 om 12:15
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Slecht nieuws voor fans van het Eurovisie Songfestival. De directie van omroep BNT heeft bekendgemaakt dat Bulgarije de editie in 2019 overslaat.

Bulgarije niet naar Eurovisie Songfestival

Op maandag 15 oktober 2018 meldt de Bulgaarse omroep BNT via Twitter, dat het land volgend jaar niet deelneemt aan het Eurovisie Songfestival in 2019. Bulgarije trekt zich om financiële redenen terug uit de competitie.

Bulgarije op het Songfestival

In 2005 deed Bulgarije voor het eerst mee aan het Eurovisie Songfestival. Vanaf 2016 stond het land met hun acts in de finale. Deelnemer Kristian Kostov behaalde in 2017 zelfs de tweede plaats met het nummer ‘Beautiful Mess’. De Portugees Salvador Sobral ging er in datzelfde jaar in Kiev, Oekraïne, met de winst vandoor.

YouTube player

Eurovisie Songfestival 2019

De 64e editie van het Songfestival vindt plaats in Tel Aviv, Israel. Alle optredens zijn te zien op dinsdag 14, donderdag 16 en zaterdag 18 mei 2019.

Eurovision in Concert

Op zaterdag 6 april 2019 is het weer tijd voor Eurovision in Concert. De Songfestival deelnemers zijn dan alvast te bewonderen in het Amsterdamse AFAS Live.

 

Bron: BNT, Telegraaf, Songfestivalinfo.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Eurovisie Songfestival Nieuws · Festivals · Nieuws