Russische Joelia Samojlova in 2018 alsnog naar Eurovisie Songfestival

Geschreven door op 23 maart 2017 om 11:57
Eurovisie Songfestival 2017 - Foto: Lorenzo6578 - (Bron: Wikimedia Commons)

De Russische Joelia Samojlova gaat hoe dan ook meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Als de zangeres dit jaar wordt uitgesloten van deelname in Oekraine, vertegenwoordigt de zangeres volgend jaar haar land in de competitie!

Update: De zangeres krijgt geen visum voor Oekraïne, maar gaat wel dit jaar nog meedoen met het songfestival. Er is besloten dat de Russische mag meedoen via een livestream.

Joelia Samojlova hoe dan ook naar Eurovisie Songfestival

In mei wordt dit jaar het Songfestival gehouden in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Oekraïne ontzegt de zangeres haar toegang, omdat ze in 2015 een optreden heeft gegeven in het door Rusland in beslag genomen schiereiland de Krim. Het reizen naar de Krim via Russisch grondgebied levert force celstraf op. Als Joelia dit jaar definitief uitgesloten wordt, gaat de zangeres volgend jaar alsnog haar land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Het festival wordt dan weer ergens anders georganiseerd.

Drie jaar lang

Drie jaar lang is Samojlova niet welkom in Oekraïne. Het samenwerkingsverband van Europese omroepen (EBU) heeft in een verklaring gezegd de wet in Oekraïne te respecteren. Wel hopen ze dat er nog een oplossing wordt gevonden.

Geen vervanger

Het lijkt er op deze manier op dat Rusland dit jaar niet deelneemt aan het Eurovisie Songfestival. Als Samojlova wordt uitgesloten, stuurt Rusland hoogstwaarschijnlijk geen vervanger. Dit betekent dat Rusland in 2018 pas weer kans maakt om de zangcompetitie te winnen.

Ga jij kijken om Nederland te supporten in mei? De meiden van OG3NE vertegenwoordigen ons land met het nummer Lights And Shadows

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Eurovisie Songfestival Nieuws · Festivals · Nieuws · Roddels