‘Teach-In hield geen cent over aan Eurovisiesongfestival’

Geschreven door op 2 april 2019 om 13:48
Teach-In - Credits: Rob Mieremet / Anefo - Bron: Wikimedia Commons (CC0 1.0)

In 1975 won Teach-In met ‘Ding-A-Dong’ het Eurovisiesongfestival. Toch zegt de zangeres van de Nederlandse groep, Getty Kaspers, niks over te hebben gehouden aan de winst.

Teach-In hield niks over aan winst

Getty Kaspers, zangeres van Teach-In, heeft laten weten geen cent over te hebben gehouden aan de winst van het Eurovisiesongfestival. In 1975 won de band voor Nederland het jaarlijkse muziekfestijn. De artieste kijkt in haar memoires, het boek ‘Een Leven Lang Geleden‘, terug op de hoogte- en dieptepunten in haar leven.

Het enige wat Kaspers overhield aan de winst van het Songfestival waren “bijzondere herinneringen”. Dat vertelt de artieste aan PRIVÉ: “Over geld gesproken… Buma/Stemra rekent af met de schrijver en componist van zo’n liedje en als uitvoerende artiest komen er nog wel eens wat centen binnen van de muzikanten rechtenorganisatie Sena, maar dat is peanuts.

Teach-In

Vierenveertig jaar geleden, in het winnende jaar, was Teach-In erg populair in Nederland. Er werd veel verwacht van de groep, wat Getty niet aankon: “Het altijd maar onderweg zijn eiste zijn tol. Ik voelde me steeds meer als een marathonloopster die ergens halverwege een aantal drinkposten had gemist en daardoor zwalkend over het parcours rende. Behalve lichamelijk, was ik ook mentaal uitgeput. En hoewel ik genoeg seintjes gaf, denderde de Teach-In-trein met een rotgang voort. Toch weigerde ik om, in tegenstelling tot anderen uit het vak, gebruik te maken van pepmiddelen. Het enige wat ik wilde was rust, rust en nog eens rust.”

Bekijk hier het optreden van de Nederlandse groep:

YouTube player

 

Bron: Telegraaf

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.