Top 10 meest onvergetelijke James Bond titelsongs

Geschreven door op 22 november 2015 om 18:10

Spectre uit 2015 is de laatste James Bond film. Muzikale 007-fans kunnen zich de meeste titelsongs waarschijnlijk nog herinneren, maar wat zijn nou de 10 meest onvergetelijke? 

10. Gladys Knight – License to Kill

In 1987 en 1988 werd gekozen voor titelsongs van giganten in de jaren tachtig pop. Met License to Kill in 1989 werd gekozen voor de terugkeer van de klassieke ballad.

YouTube player

9. Garbage – The World is Not Enough

Voor de derde film in 1999 met Pierce Brosnan als Bond, werd er een verrassende keuze gemaakt. Indierockband Garbage gestrikt die samen met componisten David Arnold en Don Black zorgden voor een echt georkestreerd Bondthema dat Shirley Manson zingt.

YouTube player

8. Tina Turner – GoldenEye

Toen James Bond toch echt voorbij leek te zijn, maakte ze een fantastische herstart in 1995 met Pierce Brosnan als 007. Bono en The Edge van U2 waren verantwoordelijk voor de titelsong die door Tina Turner werd gezongen.

YouTube player

7. Shirley Bassey – Moonraker

Moonraker (1979) is de James Bond film met de grootste sciencefiction invloeden. Ondanks dat het een lange tijd de succesvolste film was uit de reeks, vonden veel puristen de film niets. Voor de derde keer zingt Shirley Bassey de titelsong (een record.)

YouTube player

6. Nancy Sinatra – You Only Live Twice

De vijfde film met Sean Connery in 1967 is in veel opzichten een ongewone Bondfilm. De film was een lange tijd bijna vergeten, terwijl de film met een van de mooiste klassieke James Bond titelsongs begint. Nancy Sinatra, destijds op de top van haar roem, gaf er een sensuele draai aan.

YouTube player

5. Duran Duran – A View to a Kill

Vanaf de jaren tachtig zijn de popinvloeden in de titelsongs steeds groter geworden. Hiermee werden vaak grote hits gescoord, kijk maar naar Skyfall bijvoorbeeld. Een van de bekendste popgroepen van het decennium, Duran Duran, zou de titelsong verzorgen voor de laatste film met Roger Moore als 007.

YouTube player

4. Carly Simon – Nobody Does It Better

In 1977 was Nobody Does It Better het tweede openingslied waarin componist John Barry geen hand in had. Het nummer is geknipt voor de ingetogen stem van Carly Simon die alleen begeleid wordt door piano en orkest. Zonder enige hint van duisternis is dit waarschijnlijk het meest romantische Bondliedje.

YouTube player

3. Adele – Skyfall

Skyfall is pas de tweede titelsong die in Nederland de toppositie in de top 40 wist te bereiken. (Sheena Easton deed het in 1981 eerder met ‘For Your Eyes Only’.) Adele zingt het weer hartstochtelijk en valt niet terug op het traditionele geluid van John Barry.

YouTube player

2. Paul McCartney & Wings – Live and Let Die

Live and Let Die is eigenlijk de vreemdste titelsong uit de serie omdat de makers iets nieuws zochten om Roger Moore als nieuwe 007 in 1973 mee aan te kondigen. Paul McCartney en zijn nieuwe band Wings presenteren een zeer sterk liedje in drie delen. Later werd het nummer gecoverd door Guns ’n Roses.

YouTube player

1. Shirley Bassey – Goldfinger

De meest onvergetelijke titelsong uit de Bond-serie tot nu toe! Tevens wordt de Bondfilm Goldfinger (1964), de derde Bondfilm, ook vaak beschouwd als de beste uit de serie. Mysterieuze blaasinstrumenten vormen de intro waarna Bassey met haar uitgesproken stem zingt over de verraderlijke streken van Goldfinger.

YouTube player

Bron van bovenstaand lijstje: klik hier.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·