Queen verbiedt Donald Trump om ‘We Will Rock You’ te gebruiken

Geschreven door op 15 oktober 2019 om 14:31
Queen en Adam Lambert - Foto: Raph_PH (Flickr, CC BY 2.0)

Queen heeft een copyright claim ingediend tegen Donald Trump. De Amerikaanse president gebruikte in een campagnevideo zonder toestemming het nummer ‘We Will Rock You’.

Queen vs Trump

Queen heeft wederom een aanvaring gehad met Donald Trump. Ditmaal omdat de Amerikaanse president zonder toestemming het nummer ‘We Will Rock You’ in een campagnevideo gebruikte. De iconische rockers hebben een succesvolle copyright claim ingediend en wederom gewonnen, waardoor de video offline gehaald is.

Langere strijd

De strijd tussen de legendarische band en de Amerikaans president is al langer gaande. Zo gebruikte Trump eerder op de Republikeinse Nationale Conventie bij zijn opkomst het nummer ‘We Are The Champions’. Ook toen liet de rockformatie al weten hier niet van gediend te zijn. De band reageerde op het voorval als volgt: “We willen niet dat onze muziek wordt geassocieerd met welk politiek debat, in welk land dan ook.”

De mannen van Queen staan niet alleen in hun strijd tegen Trump. Onder anderen Nickelback, Pharrell Williams, Adele en The Rolling Stones uitten eerder al hun onvrede over het gebruik van hun nummers tijdens politieke evenementen door Donald.

 

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws