Live Review: Britpop-icoon Paul Weller speelt Paradiso Amsterdam plat!

Geschreven door op 12 juni 2017 om 15:23
Paul Weller - Foto Mark Kent (Flickr)

Op 9 juni stond het legendarische Britpop-icoon Paul Weller op het podium van Paradiso. Een show die wij uiteraard niet konden missen!

Paul Weller in Paradiso - Foto: Laura Rosierse

Paul Weller in Paradiso – Foto: Laura Rosierse

Paul Weller in Paradiso

Eén van de meest legendarische Britse muzikanten, door wie onder andere Oasis en The Arctic Monkeys zich hebben laten inspireren, is ongetwijfeld Paul Weller. Op 9 juni stond hij met een twee uur durende set in Paradiso Amsterdam.

John William ‘Paul’ Weller werd bekend met band The Jam, een van de populairste punkbands uit de eind jaren ’70. Na The Jam kwam voor Weller The Style Council, waarmee hij zijn punkimago probeerde af te schudden. Na zijn Style Council-periode liet hij zich inspireren door artiesten als Neil Young en Van Morrison en pakte de akoestische gitaar op.

Energie spat van het podium

Tijdens zijn show in Paradiso speelt hij vooral solo-werk, al is het onmogelijk om geen enkel The Jam– of Style Council nummer te spelen. Dat zijn dan ook de momenten waarop het publiek goed wakker wordt. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers geeft wel aan dat Paul Weller voornamelijk een geweest fenomeen is, wat ontiegelijk zonde is want Weller is één van de weinigen die zo’n strakke twee uur durende set weet neer te zetten.

De energie spat van het podium af, niet alleen tijdens Wellers set, maar ook tijdens het voorprogramma. Het voorprogramma werd verzorgd door de jonge muzikale duizendpoot Max Meser en zijn even muzikale band. Ze deden oude en nieuwe nummers en kregen het wat stijve publiek zelfs aan het dansen! Een goede opwarmer voor Paul Weller, ook al blijft dit publiek moeilijk in beweging te krijgen. Al met al een geslaagde avond, inclusief drie toegiften.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.