Manchester Arena heropent deuren voor benefietconcert We Are Manchester

Geschreven door op 16 augustus 2017 om 11:39
Concert At Sea, Noel Gallagher - Credits: Jose Francisco Del Valle Mojica - Bron: Wikimedia Commons

In september opent de Manchester Arena haar deuren voor het eerst sinds de aanslag bij het concert van Ariana Grande. De zaal wordt heropend met een speciaal benefietconcert met optredens van onder meer Noel Gallagher.

Manchester Arena heropent deuren voor benefietconcert

Binnenkort opent de Manchester Arena haar deuren voor het eerst sinds de verschrikkelijke aanslag bij het concert van Ariana Grande. Op 9 september wordt de Britse concertzaal heropend met het benefietconcert We Are Manchester. Opbrengsten van het benefietconcert gaan naar het nieuwe fonds Manchester Memorial Funds, dat geld ophaalt voor een permanent eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag.

Er zijn inmiddels al enkele grote namen voor de liefdadigheidsshow aangekondigd. Zo zal onder meer de uit Manchester afkomstige Noel Gallagher het podium betreden met zijn band Noel Gallaghers’s High Flying Birds. Ook The Courteneers, Blossoms en Rick Astley zijn aanwezig.

Aanslag Manchester

Op 22 mei werd de wereld opgeschrikt door het nieuws van een verschrikkelijke aanslag bij het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena. De aanslag zorgde voor 22 doden en meer dan 100 gewonden. Ariana Grande organiseerde in juni al de benefietshow One Love Manchester om geld op te halen voor de familie van de slachtoffers. Grande werd hiervoor tot ereburger van de Britse stad benoemd.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.