15 bands die in 2016 uit elkaar gingen

Geschreven door op 29 december 2016 om 14:08
Vampire Weekend - Foto: Paul Hudson - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Er zijn naast alle leuke dingen natuurlijk ook minder leuke dingen gebeurd in 2016. Zo zijn er verschillende bands uit elkaar gegaan. Bekijk hier 15 bands die in 2016 uit elkaar gingen:

1. Yellowcard

In Juni kondigde de band aan uit elkaar te gaan. Wel brachten ze nog een album uit en deden ze een farewell tour. Yellowcard heeft in totaal 10 LPs uitgebracht. De band speelt poppunk of alternatieve rock, het opvallendste is dat het bandgeluid wordt gekarakteriseerd door het gebruik van een viool! Lees hier onze review van het afscheidsconcert in de Melkweg!

2. Aerosmith

Al bezig sinds de jaren 70, maar in de lente van 2017 spelen ze hun allerlaatste tour. Toch zegt gitarist Joe Perry dat je nooit kan zeggen dat dit een tour de laatste tour is. Wie weet….

3. One Direction

In 2015 verliet Zayn Malik de band. Kort daarna werd aangekondigd dat de band een pauze ging nemen. Er was nog niet bekend hoe lang deze pauze ging duren en de jongens begonnen allemaal een solo carrière. Toch gingen er al nieuwe geruchten rond dat de band weer terug komt! Misschien in 2017?

4. Finch

De Californische band Finch waren samen vanaf 2002. In 2006 kondigden ze al een pauze aan en daarna ging de band in 2010 officieel uit elkaar. Maar drie keer is scheepsrecht! De band kwa weer bij elkaar. Toch kondigden ze in oktober opnieuw aan dat de band uit elkaar is.

5. 2NE1

7 jaar lang was de band succesvol bij elkaar. In november kondigden ze aan dat ze ermee gingen stoppen. De band heeft samen twee albums uitgebracht, maar de dames zijn zeker niet klaar met het maken van muziek. Ze gaan allemaal verder met een solo carrière!

6. KARA

In januari dit jaar werd al aangekondigd dat deze band niet langer samen is. Voor 9 jaar waren ze een van de succesvolste K-pop groups die de Japanse muziekindustrie gehad heeft. De band heeft in totaal vier albums uitgebracht.

7. Vampire Weekend

De band ging uit elkaar toen Rostam Batmanglij aankondigde dat hij solo ging. Hij liet een briefje achter voor zijn fans waarin hij uitlegde waarom hij wegging. De band heeft in totaal 3 albums uitgebracht.

8. The Maccabees

De band was samen voor veertien jaar voordat ze aankondigden te stoppen. Ze laten na hun statement wel weten dat er zeker celebration shows gaan komen in de toekomst!

9. Augustines

De band begon met de naam We Are Augustines, maar veranderde dit later naar alleen Augustines. In september werd de break-up aangekondigd, de band had financiële problemen en kon het zich daarom niet meer veroorloven te bestaan. Toch hebben de mannen wel zin in hun afscheidstour, nog een laatste keer zingen samen met de fans!

10. Bombay Bicycle Club

Deze band komt uit Londen en waren al lang samen, 10 jaar namelijk.  Ook deze bandleden kondigden allemaal een solo project aan. Het vertrek van de band werd al aangekondigd in januari.

11. The Dillinger Escape Plan

Deze band komt uit Jersey en kondigde in augustus aan dat ze een pauze gingen nemen voor onbepaalde tijd. Maar de maand erna werd aangekondigd dat de band echt uit elkaar ging. De band heeft zes albums uitgebracht. Het debuutalbum verscheen in 1999.

12. Manowar

Na 36 jaar samen te zijn kondigde de band aan uit elkaar te gaan. In 1982 kwam het debuutalbum uit, waarna ze nog 12 albums uitbrachten. Goed nieuws voor de fans: ze gaan nog wel op een farewell tour!

13. Motion City Soundtrack

De band uit Minneapolis kondigde in maart aan uit elkaar te gaan. De bandleden hebben veel nagedacht en dat nadenken zorgde voor deze beslissing. Afgelopen zomer speelden ze hun laatste tour. De band weet zelf nog niet wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar voor nu zijn ze uit elkaar. Dat betekend niet dat ze niet terugkomen toch?

14. 4Minute

Nog meer K-pop bands die uit elkaar gaan. Ook de band 4Minute heeft aangegeven te stoppen. Een van de bandleden heeft een nieuw contract getekend bij het platenlabel waar de band zat, maar de andere bandleden niet. 4Minutes was 7 jaar samen en brachten één Koreaans talig album uit in 2011.

15. Chairlift

Nog niet zo lang geleden kondigde deze band aan te stoppen. Namelijk op 16 december. In de lente van 2017 spelen ze nog een paar laatste shows en dan houd het op. In januari bracht de band hun derde en laatste album uit.

Bron: Fuse

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws