One Direction verkoopt wederom een miljoen albums

Geschreven door op 20 december 2012 om 11:11
One Direction - Fotocredits: Marc E. - (Flickr - CC BY 2.0)

De Britse band One Direction is de eerste band sinds 2005 die hun laatste twee albums in een jaar tijd meer dan een miljoen keer over de toonbank zag gaan. Van beide albums zijn in minder dan een jaar meer dan een miljoen titels verkocht.

Deze cijfers hebben enkel betrekking op de Verenigde Staten. Hun laatste album ‘Take Me Home’, werd daar afgelopen week 127.000 keer verkocht. Dit brengt het totaal op 1,04 miljoen verkochte albums in iets meer dan een maand tijd, een hele nette prestatie!
In Nederland hebben fans het album meer dan 50.000 keer gekocht waarmee het album in ons land de platina status heeft behaald. Wereldwijd hebben de vijf jongens maar liefst 15 miljoen albums verkocht in de korte periode dat ze bestaan.

‘Up All Night’, hun debuutalbum , is het op twee na best verkochte album van 2012. Adele’s ’21’ is het best verkocht en ‘Red’ door Taylor Swift staat op de tweede plaats.

Het komt iets vaker voor dat een artiest meerdere albums in een jaar tijd vaker dan een miljoen keer verkoopt wanneer het om oude en nieuwe titels gaat. Van Michael jackson werden, toen hij in 2009 net overleden was, vier albums meer dan een miljoen keer verkocht. Alleen ‘This Is It’ was een nieuw album, de andere drie waren ‘Thriller’, ‘The Essential Michael Jackson’ compilatie en ‘Number Ones’.

One Direction – ‘Live While We’re Young’

Overzicht van One Direction Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Nieuws · One Direction Nieuws