Anouk lanceert verzamelalbum

Geschreven door op 7 november 2015 om 15:00
Anouk - Fotocredits: Albin Olsson License: CC BY-SA 3.0 | Wikimedia Commons

Met haar rol als jurylid in The Voice Of Holland en de release van haar huidige single Dominique staat Anouk weer volop in de belangstelling. Haar jaren van veel succes viert ze vanaf vandaag met de release van een nieuw verzamelalbum!

Weergaloos succes vanaf 1997

Toen de Haagse rockchick in 1997 een gigantische hit scoorde met Nobody’s Wife, had niemand haar succesvolle jaren daarna kunnen voorzien. Vanaf dat jaar waren de hitlijsten niet langer veilig voor het kenmerkende geluid van de zangeres. De hits volgden elkaar in rap tempo op, albums werden met Goud en Platina onderscheiden en diverse muziekprijzen werden met gemak binnen gesleept.

Anouk bleek een graag geziene gast op diverse Nederlandse podia en werkte – met de hoop op enige bekendheid in het buitenland – ook diverse malen met bekende producers en songwriters als Glenn Ballard, Tore Johansson en Martin Gjerstad. De gehoopte doorbraak over de grenzen bleef echter uit en de zangeres legde focus vanaf toen enkel op ons eigen land en België.

Productief op meerdere gebieden

Als alleenstaande moeder van vijf kinderen heeft de zangeres het buiten de schijnwerpers op privé gebied druk genoeg. Om die reden doet ze het qua optredens dan ook al jaren wat rustiger aan. Hoewel het publiek haar dus minder vaak ziet optreden, is Anouk als artiest niet minder productief geworden. Om de zoveel tijd komt ze met nieuw materiaal aanzetten, onlangs de single Dominique, en daarnaast bemoeit ze zich steeds vaker met het schrijven en produceren voor andere artiesten. Zo schreef ze twee complete albums voor Trijntje Oosterhuis, werkte ze mee aan de vorig jaar verschenen single Stay Or Go van The Voice of Holland-deelneemster Emmaly Brown en werd ze dit jaar eindelijk jurylid in datzelfde programma.

YouTube player

Verzamelalbum vanaf nu verkrijgbaar

Intussen mogen we niet vergeten dat Anouk al bijna 20 jaar in het vak zit en om dat succes te vieren is vandaag het verzamelalbum Greatest Hits uitgekomen. De plaat bevat 30 van haar grootste successen zoals Nobody’s Wife, Sacrifice, R U Kiddin’ Me, Three Days In A Row en natuurlijk Songfestivalinzending Birds uit 2013. Ook zijn haar samenwerkingen met Douwe Bob, Nicky Romero en Afrojack op de tracklist terug te vinden. Greatest Hits is vanaf vandaag overal verkrijgbaar.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Anouk Nieuws · Artiesten · Nieuws