Festival Report: ParkCity Live 2017 is het Nederlandse ‘Glastonbury in het klein’

Geschreven door op 11 juli 2017 om 15:51

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het festival ParkCity Live plaats in het Zuid-Limburgse Heerlen! Artiesten Nieuws was aanwezig en doet verslag. We hebben het publiek gevraagd naar haar mening over het eten & drinken, de sfeer, de veiligheid en het programma van het evenement.

Gevarieerd programma voor ParkCity Live 2017

Parkcity live staat bekend om haar zeer diverse line-up, die een heel divers publiek aantrekt. Voor de oude rockers hebben we Golden Earring en Di-rect, voor de romantische liefdeskoppels Milow, voor de jeugd Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig en Sevn Alias en natuurlijk zijn er nog veel meer artiesten te vinden.

ParkCity Live verkocht binnen een dag alle weekend- en dagkaarten, nog voordat de line-up bekend werd gemaakt. Helaas kwam Jonna Fraser dit weekend niet opdagen en werden veel fans teleurgesteld. Iets waar de organisatie natuurlijk heel erg van baalde.

Ingang ParkCity Live - Foto Sam Reneerkens

Ingang ParkCity Live – Foto: Sam Reneerkens


ParkCity Live zaterdag

Op de zaterdag traden onder andere Milow, De Staat, Bazart, Di-rect en Broederliefde op.

Beste acts van de zaterdag:

Lex’s Cultuurhouse: The Ten Bells
Mainstage: De Staat

Meest opvallende van de zaterdag: Rapper Jonna Fraser kwam niet opdagen terwijl hij wel degelijk gepland stond voor de Dance Area.

Meest bijzondere moment van de zaterdag: De grote menselijke cirkel die zoals gebruikelijk wordt gevormd wanneer De Staat haar set opent met de hit Witch Doctor.

De Staat op ParkCity Live - Foto: Sam Reneerkens

De Staat op ParkCity Live – Foto: Sam Reneerkens


ParkCity Live zondag

Op de zaterdag stonden onder meer Douwe Bob, Typhoon, De Jeugd van Tegenwoordig en Golden Earring op het Limburgse podium.

Beste act van de zondag:

Lex’s Cultuurhouse: Demi-Sec
Mainstage: La Gran Pegatina

Meest opvallende van de zondag: Ondanks dat er nog niet veel publiek komt opdagen bij opener Son Mieux, weet de band het publiek goed op te warmen!

Meest bijzondere moment van de zondag: De gehele shows van La Gran Pegatina en De Jeugd Van Tegenwoordig, alles was bijzonder!

Setlist Son Mieux - Foto: Sam Reneerkens

Setlist Son Mieux – Foto: Sam Reneerkens


Sfeer: 7,5

Het publiek van ParkCity Live is niet makkelijk te overtuigen. Wanneer De Jeugd van Tegenwoordig optreedt zijn een aantal oude mannen niet tevreden en als Golden Earring optreedt vinden veel jongeren er maar niks aan.

Door het gevarieerde publiek hebben veel artiesten er enigszins moeite mee om het hele veld mee te krijgen. De Spaanse band La Gran Pegatina en De Jeugd van Tegenwoordig weten echter iedereen met gemak te overtuigen.

Ondanks het gevarieerde publiek hangt er een zeer prettige sfeer op het festivalterrein, waar verschillende generaties met elkaar in contact komen. De zeer oude oma die vooraan bij De Jeugd van Tegenwoordig staat te genieten en twee oude dames die vooraan staan bij Douwe Bob tonen duidelijk aan dat verschillende generaties op dit festival met elkaar in contact komen.

Programma: 7,2

Kensington, Kensington en Kensington! Kensington stond drie jaar achter elkaar op het podium van ParkCity Live, maar de organisatie boekte de band dit jaar niet nog eens. Toch staan er dit jaar veel artiesten op het podium die reeds eerder op het festival stonden. De Staat, Douwe Bob, Milow, De Jeugd van Tegenwoordig, Golden Earring, Blaudzun, en La Gran Pegatina stonden allemaal al eerder op het evenement.

Ondanks de herhaling blijven dit super goede namen en samen met The Ten Bells op de Cultuurstage en de beste dj’s in de Dance Area blijft de line-up van ParkCity Live sterk en zeer gevarieerd.

Douwe Bob op ParkCity Live - Foto: Sam Reneerkens

Douwe Bob op ParkCity Live – Foto: Sam Reneerkens

Veiligheid: 5,9

Rondom de ingang van het festivalterrein zijn een aantal betonblokken te vinden die mensen met kwade bedoelingen moeten tegenhouden. Er is security bij de ingang maar deze fouilleren eigenlijk alleen de mensen met een rugzak. Dit zorgt voor veel twijfels bij de bezoekers van het festival.

Bij veel acts van ParkCity Live is ook geen security te vinden voor het podium, iets wat wel nodig is in deze onzekere tijd waar veel aanslagen worden gepleegd. Op het gebruik van alcohol wordt goed gelet door de bar medewerkers: alleen mensen met een zwart bandje of een geldig ID krijgen een drankje.

Eten: 9,3

ParkCity Live verslaat met gemak veel andere festivals op het gebied van eten. Mensen kunnen genieten van verse mosselen met een heerlijke saus, verse bruschetta, Mexicaanse barbecue gerechten, heerlijke vega burgers, vers gemaakte crêpes en stroopwafels en nog veel meer lekkers.

Voor exclusiever eten betaal je ongeveer € 7,50 tot tien euro maar dan heb je ook echt wat. En voor € 3,75 heb je al een flinke portie friet met lekker veel mayonaise.

Crêpes bij ParkCity Live - Foto: Sam Reneerkens

Crêpes bij ParkCity Live – Foto: Sam Reneerkens

Drinken: 8,7

Een speciaal wijnterras, speciaal bieren, Desperados en een cocktailbar. Verschillende soorten drank is in overvloed aanwezig. Er is ook gratis water beschikbaar bij een tappunt maar hier is het al snel erg druk omdat er voor de rest op het terrein geen tappunt te vinden is.

Wat betreft drinken is er voor ieder wat wils en het publiek heeft niets te klagen over de ruime keuze aan de drank.

Totaal: 7,7

Vorig jaar was het publiek niet tevreden over de ingang en de drukte. Dit jaar werkt de organisatie van ParkCity Live deze foutjes mooi weg.

Drag queens, vuurspugers, dance stage, een vliegtuig dat is omgebouwd tot een funky dance area, Di-rect, Douwe Bob, Milow en Mexicaanse barbecue gerechten: ParkCity Live begint langzaam steeds meer te lijken op het Engelse Glastonbury door de grote diversiteit die dit festival te bieden heeft. Wellicht is ParkCity Live volgend jaar gegroeid tot een driedaags festival?

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
ParkCity Live 2018 onthult Jebroer, Famke Louise, StukTV en meer Naast Guus Meeuwis, Nena, Anouk, Chef’Special, Miss Montreal en nog veel meer artiesten, toont de website van ParkCity Live een aantal nieuwe artieste...
ParkCity Live 2018 komt vijf dagen lang met nieuwe namen Het Zuid-Limburgse ParkCity Live festival maakt vanaf maandag 15 januari vijf dagen lang een deel van haar line-up bekend. Het Heerlense festival groe...
Festival Report: Essential Festival, een magisch muzikaal jungleparadijs Op 15 juli was Artiesten Nieuws aanwezig bij het Essential Festival in het Zuid-Limburgse Heerlen. Naast geweldige optredens zat het festivalterrein v...
Festival Report: Adrenaline, muziek en relaxen op MadNes festival 2017 Madnes 2017 is een feit! Afgelopen weekend vierde het festival haar tiende verjaardag bij het prachtige strand Nes op Ameland. De redactie van Artiest...
Festival Report: Voor ieder wat wils op Best Kept Secret 2017 Op 16, 17 en 18 juni bivakkeerde de redactie op de camping van Best Kept Secret 2017. Dit jaar vond het succesvolle festival voor de vijfde keer plaat...
Graspop 2017: headbangen, moshpits en zweten in de tropische zon Het zit er weer op! Een weekend lang headbangen, moshpits, crowdsurfen en zweten in de Belgische hitte op Graspop 2017. Het metalfestival kan terug ki...
Artikel Categorieën:
Festivalverslagen · Reports en Reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu