Thomas Acda speelt hoofdrol ‘Fiddler on The Roof’

Geschreven door op 22 maart 2017 om 14:57
Thomas Acda - Foto: Derk Stenvers - (Bron: Wikimedia Commons)

 Thomas Acda is binnenkort voor het eerst te zien in een musical! De acteur krijgt namelijk de hoofdrol in de musical ‘Fiddler on The Roof’.

Thomas Acda nieuwe musicalster

De cabaretier speelt de hoofdrol Tevye in de nieuwe nieuwe musical Fiddler on The Roof. Dit heeft de Stichting Theateralliantie woensdag bekend gemaakt.

‘Fiddler on The Roof’

Het verhaal gaat over een arme Joodse melkboer met vijf dochters. De musical was al eerder te zien in de Nederlandse theaters. In de jaren zestig speelde namelijk Lex Goudsmit de hoofdrol en in de jaren negentig en 2008 werd Tevye gespeeld door Henk Poort. Acda heeft de afgelopen jaren wel meer dingen gedaan, zoals een boek schrijven en een film regisseren. In een musical spelen is een mooie toevoeging aan het lijstje.

“Toen regisseur en goede vriend Ruut Weissman mij benaderde om de rol van Tevye te gaan spelen zei ik meteen ja. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Het wordt niet zomaar een nieuwe uitvoering van de eerder opgevoerde show. Weissman wil een nieuwe actuele versie van het verhaal creëren, waarin familiewaarden en eigen tradities bij een volk op de vlucht centraal staan. De musical gaat op 5 november in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna is de show te zien in nog zeven andere theaters in Nederland.

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.