Yellowcard brengt vandaag laatste album uit

Geschreven door op 30 september 2016 om 11:44

Vandaag is het helaas zover: Yellowcard brengt het allerlaatste album uit! De Amerikaanse poppunk-band gaat na de release nog één keer de wereld rond en houdt het daarna voor gezien.

Poppunk-klassiekers

Yellowcard brak in het jaar 2003 internationaal door met het album Ocean Avenue. Nummers als Only One, Way Away en natuurlijk Ocean Avenue zelf staan nog altijd in het geheugen gegrift van menig liefhebber van muziek uit de jaren 2000. Behoudens een korte pauze tussen 2008 en 2010 brachten de mannen uit Jacksonville, Florida aan de lopende band heerlijke poppunk-platen uit, en bouwden ze een indrukwekkende discografie op met zowel bekende hits als verborgen pareltjes.

Laatste album

Eerder dit jaar kondigden de Amerikanen aan dat er een einde komt aan het bestaan van de band. Na bijna 20 jaar zullen we helaas dus afscheid moeten nemen van een van de bekendste namen uit het poppunk-wereldje. Vandaag, 30 september, brengt Yellowcard echter nog wel één laatste album uit. Eerder deze zomer bracht de band al de nieuwe singles Rest In Peace en The Hurt Is Gone uit. De plaat, die ook Yellowcard heet, bevat in totaal 10 nieuwe nummers.

(Het album is op verschillende plekken te bestellen; hij is verkrijgbaar als cd en als lp!)

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.