Jared Leto heeft weer een nieuwe filmrol te pakken!

Geschreven door op 21 september 2016 om 13:37
Jared Leto - Foto: Kartien Luinenburg (Redactie ArtiestenNieuws)

Jared Leto heeft de rol te pakken van kunstenaar Andy Warhol in de biografische film ‘Warhol’. De film is gebaseerd op het boek ‘Warhol: The Biography‘.

Jared Leto - Foto: Kartien Luinenburg

Jared Leto – Foto: Kartien Luinenburg

Warhol

De film gaat over het leven van Andy Warhol, die in de jaren 60 wereldberoemd werd met onder andere zijn kunst voor Coca-Cola en de Campbell’s-soepblikken. Naast kunstenaar was Warhol ook filmmaker; hij maakte in zijn carrière rond de 160 films.

Op 22 februari 1989 overleed de kunstenaar aan een hartstilstand. In 1994 werd het Andy Warhol Museum geopend in Pittsburgh, Pennsylvania. In dit museum zijn naast schilderijen ook tekeningen, foto’s, video’s en films te zien van Warhol.

Opmerkelijke filmrollen

Dit is niet de eerste rol die de 44-jarige Leto te pakken heeft, eerder speelde hij al opmerkelijke rollen in Requiem for a Dream, Chapter 27, Dallas Buyers Club en de recente film Suicide Squad.

In de film Requiem for a Dream speelde Leto een drugsverslaafde. Voor zijn rol als Mark David Chapman in Chapter 27 kwam hij ruim 30 kilo aan, terwijl hij voor zijn rol in Dallas Buyers Club juist ruim 13 kilo afviel. Hij speelde in deze film de rol van de transgender Rayon. Momenteel is Leto te zien in de spraakmakende film Suicide Squad waarin hij te zien is als the Joker.

Een hoop opmerkelijke rollen dus voor de zanger en acteur; wij zijn benieuwd of zijn rol in Warhol net zo opmerkelijk gaat worden!

Bron: The Guardian

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Nieuws