I Follow Rivers hoogste binnenkomer in Top 2000 van 2012

Geschreven door op 4 december 2012 om 10:49
Top 2000 - Foto: Vysotsky (Wikimedia Commons)

Radio 2 heeft gisterenmiddag de Top 2000 bekend gemaakt, met daarin dezelfde nummer 1 als de afgelopen jaren. ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen pakte niet geheel verrassend de 1e plaats, maar de top 2000 kent daarbuiten veel verrassingen. 

In de voorgaande 13 jaar dat de Top 2000 bestaat werd ‘Bohemian Rhapsody’ maar liefst 11x als nummer 1 verkozen, en ook dit jaar was dat het geval. De nummer 2 en 3 van de lijst werd ‘Hotel California’ van Eagles en de Led Zeppelins klassieker ‘Stairway to Heaven’.

Er staan maar liefst 179 nieuwe platen in de Top 2000, waarvan Triggerfinger met hun geniale cover van ‘I Follow Rivers’ de hoogste binnenkomer is. Ze kwamen op plaats 79 binnen. Overigens zijn niet alle 179 helemaal nieuw in de lijst, zo stonden er 81 nummers al eerder in de lijst.

Wat dit jaar vooral opvalt is dat de grootste stijgers vrijwel allemaal alternatieve en rocknummers zijn. De Top 2000 lijkt daar mee af te rekenen met de schijn dat het censuur toepast. Vorige jaren kregen ze namelijk regelmatig de kritiek dat de stemming niet eerlijk zou verlopen en dat Radio 2 bewust bepaalde nummers lager zou plaatsen dan waar die zouden moeten staan.

De Top 2000 wordt ieder jaar samengesteld door radio 2 op basis van de stemmen van luisteraars. Dit jaar werden er maar liefst 3,2 miljoen stemmen uitgebracht op de lijst. De Top 2000 begint ieder jaar om 12.00 op eerste Kerstdag en komt op Oudejaarsavond iets voor 12 uur bij de nummer 1.

Bekijk de volledige Top 2000 HIER

Triggerfinger – I Follow Rivers 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

  • Pingback: Zielsgenot en Pijn – Toen en Nu » 13) lurven zoeken – waar zitten de mijne and I will follow

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws