Sting valt in de prijzen met een BMI Icon Award

Geschreven door op 15 september 2016 om 15:25
Sting (cropped) - Foto: Piotr Drabik (Flickr, CC BY 2.0)

De Britse musicus en songwriter Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, is in de prijzen gevallen. Hij mag volgende maand een BMI Icon Award ophalen. Dit heeft hij te danken aan zijn aandeel in de muziekindustrie, zijn acteerwerk en zijn humanitaire hulp.

Sting

We kennen Sting natuurlijk van The Police, maar midden jaren tachtig ging hij solo verder. Sting is naast een groot zanger/bassist ook echt een activist. Hij zet zich in voor mensenrechtenorganisaties als Amnesty International. In zijn teksten hoor je veel van zijn blik op de wereld terug, die hij heeft weten te verwoorden in betekenisvolle boodschappen. Naast een BMI Icon award won Sting, met zijn tijd bij The Police meegerekend, 16 Grammy Awards. Ook won hij een Golden Globe, een Emmy Award en werd hij genomineerd voor een Oscar; beste originele nummer.

BMI Icon Award

De BMI Awards (Broadcast Music, Inc) worden jaarlijks uitgereikt aan songwriters in verschillende genres. Eerder ontvingen o.a. Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks en Tim Rice al een award.

“Sting is an icon in the truest sense of the word” aldus Brandon Bakshi van de BMI awards.

Videoclip

YouTube player
Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Sting Nieuws