Chuck Berry kondigt eerste nieuwe album in 38 jaar aan

Geschreven door op 18 oktober 2016 om 13:43
Chuck Berry - Foto: Dena Flows - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Chuck Berry heeft vandaag op zijn 90e verjaardag een nieuw album aangekondigd! De plaat, die de naam ‘Chuck’ zal dragen, komt in 2017 uit en is het eerste nieuwe studioalbum van de legendarische artiest sinds ‘Rock It’ uit 1979.

Chuck Berry nieuw album: ‘Chuck’

Vandaag, 18 oktober 2016, viert Berry zijn 90e verjaardag: een ideale gelegenheid voor een verrassingsaankondiging. In 2017 komt de gitarist/zanger met een gloednieuwe plaat vol nummers die hij zelf heeft geschreven en geproduceerd. De Amerikaan bracht voor het laatst in 1979 een nieuw album uit.

Levende legende

De 90-jarige artiest is met recht een levende legende te noemen. Hij wordt als een van de grondleggers van de rock-‘n-rollmuziek gezien en scoorde in de jaren 50 grote hits met klassiekers als Maybellene en Johnny B. Goode; het laatste nummer werd in de jaren 80 opnieuw bekend door de film Back to the Future, waarin Marty McFly een nieuwe draai aan het lied geeft.

Berry bracht tot eind jaren 70 nieuwe studioalbums uit, maar hij bleef ook daarna nog actief. Nog altijd verschijnt de rock-‘n-roll-legende van tijd tot tijd op het podium.

YouTube player

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Chuck Berry Nieuws · Nieuws