Onzekerheid over aanwezigheid Bob Dylan bij Nobelprijsuitrijking

Geschreven door op 18 oktober 2016 om 12:27
Bob Dylan - Foto: Xavier Badosa - Flickr (CC BY 2.0)

Onzekerheid over of Bob Dylan zijn Nobelprijs voor de Literatuur in ontvangst komt nemen; de zanger heeft nog geen reactie gegeven.

Bob Dylan - foto: Xavier Badosa

Bob Dylan – foto: Xavier Badosa

Onduidelijkheid

Het is onduidelijk of Bob Dylan zijn Nobelprijs voor de Literatuur komt ophalen in Stockholm. Een reactie op het winnen van de Nobelprijs is uitgebleven. “Ik heb hem gebeld en ik heb gemaild met zijn medewerkers. Ik krijg van hen vriendelijke antwoorden. Daar laten we het voor nu bij”, aldus Sara Danius van het Zweedse Nobelprijscomité.

Uitreiking

Op 10 december, de sterfdag van Nobel, wordt de prijs uitgereikt door de Zweedse koning Carl Gustaf. Hij zegt dat de eer naar Dylan gaat, ongeacht zijn komst.

Bob Dylan

De Amerikaanse singer-songwriter heeft de 109e Nobelprijs gewonnen. Bob Dylan ontvangt de prijs voor zijn poëtische teksten. De 75-jarige zanger heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de muziekindustrie. Het Nobelcomité vergelijkt Dylan met de oude Grieken, die ook muziek maakten in de vorm van liederen. “Dylan maakt poëzie voor het oor, maar het is ook heel goed om zijn werk te lezen,” aldus het comité. Ondanks zijn grote successen blijft hij bescheiden en praat hij niet graag over zijn prestaties.

YouTube player

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bob Dylan Nieuws · Nieuws