Geen Pearl Jam, Foo Fighters en Radiohead voor Pinkpop 2017

Geschreven door op 18 oktober 2016 om 11:14
Pinkpop 2007 - Foto: Joeke-Remkus de Vries - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

In het slotinterview van 3voor12 werd afgelopen jaar aangekondigd dat Jan Smeets grote namen voor Pinkpop 2017 had geboekt. Nu blijken de drie grote namen alle drie niet te komen.

Streep de namen maar door

Helaas voor alle fans! De bands Pearl Jam, Foo Fighters en Radiohead die Jan Smeets klaar had staan voor Pinkpop 2017 spelen niet. Er is in 2017 veel festivalconcurrentie en het Pinkpop-weekend ligt vroeg in het seizoen, waardoor de timing niet helemaal lekker is. Welke namen wel headliners kunnen zijn voor Pinkpop 2017 is nog niet duidelijk. Binnen twee weken wil Pinkpop de eerste namen naar buiten brengen. Als er meer informatie bekend is lees je het op onze site!

Foo Fighters

In 2015 moesten de Foo Fighters hun optreden op Pinkpop afzeggen vanwege het gebroken been van zanger Dave Grohl. Er werd gezegd dat de band het optreden in 2016 zou inhalen, maar de groep tourde niet in 2016, dus ook dat ging niet door. In 2017 zou de band alle gemiste festivals in Europa inhalen, maar ook komend jaar gaat het niet gebeuren.

Radiohead

Jan Smeets is in juli gaan kijken naar een concert van Radiohead in St. Gallen in Zwitserland. Als ze een goed optreden zouden geven, zouden ze zeker een kans maken voor Pinkpop, omdat er erg veel vraag is naar Radiohead. Zou het niet komen van de band te maken hebben met dat het optreden niet goed genoeg was?

Kijk hier naar de set van James Bay op Pinkpop 2016:

YouTube player

Bron: Smashpress, Festileaks

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Foo Fighters Nieuws · Nieuws