Pearl Jam, Foo Fighters en Coldplay naar Pinkpop 2017!?

Geschreven door op 13 juli 2016 om 16:51
Coldplay - Foto Newsdog.today (Wikimedia Commons)

Jan Smeets, organisator van Pinkpop, heeft al een aantal grote acts geboekt voor de editie van 2017. Jan vertelde dit in het slot interview van 3voor12. Naast Pearl Jam heeft Smeets nog meer grote top artiesten voor ogen. Het lijkt haast wel dat de helft van de line-up van Pinkpop 2017 al bekend is!

Pearl Jam komt naar Pinkpop 2017!

De Amerikaanse rockband Pearl Jam zou eigenlijk dit jaar al op Pinkpop staan, maar vanwege de aanslagen in onder andere Parijs en Istanbul had de band besloten niet te gaan toeren in Europa. De eerste headliner van Pinkpop 2017 is dus bekend! Jan Smeets vertelde trots in een interview van de regionale tv zender L1 dat Pearl Jam naar Pinkpop komt. “Ja absoluut. Pearl Jam wil pertinent, die staan al ingepland”, vertelt Jan Smeets op de laatste avond van Pinkpop 2016.

Sir Paul op Pinkpop 2016 was een groot feest!

Sir Paul, oud-bandlid van de Beatles, kwam naar Pinkpop nadat duidelijk was dat Pearl Jam niet zou gaan toeren. Op aanraden van Bruce Springsteen bezocht de ex-Beatle Pinkpop 2016. Met een portretscherm, kilo’s vuurwerk, een privé restaurant met 15 koks, een privé vliegtuig en 35 vrachtwagens sloot de ex-Beatle Pinkpop 2016 feestelijk af!

Coldplay, Radiohead en Foo Fighters naar Pinkpop 2017?

Als het aan Jan Smeets ligt zijn Radiohead en Foo Fighters de andere twee headliners van Pinkpop 2017. De Foo Fighters moesten vorig jaar abrupt afzeggen nadat Dave Grohl zijn been brak bij een optreden in Zweden. Pharrell Williams verplaatste zijn optreden en sloot de editie van 2015 af.  De band zou eigenlijk dit jaar al komen maar de band besloot niet te gaan toeren en kwam dus niet naar Pinkpop. Jan Smeets heeft hoop voor de editie van volgend jaar.

In een interview met het Britse muziektijdschrift NME liet de Britse band Coldplay weten dat ze volgend jaar veel festivals gaan doen.  Na het daverende succes op Glastonbury dit jaar heeft de band besloten volgend jaar festivals te gaan doen. Jan Smeets liet al eerder weten Coldplay graag nog eens voor Pinkpop te boeken. Is dit een headliner voor volgend jaar Jan Smeets?

Om het nog wat gekker te maken liet  Jan Smeets weten dat hij naar het Oostenrijkse festival Open Air St. Gallen zal gaan om daar de headliner Radiohead te bekijken.

“Als Radiohead me bevalt is er een grote kans dat ze op Pinkpop 2017 staan”,

zei Jan Smeets.

Coldplay - Foto Newsdog.today (Wikimedia Commons)

Coldplay – Foto Newsdog.today (Wikimedia Commons)

Meer kleur op Pinkpop… Beyoncé en Kanye West op Pinkpop?

Als het aan de nieuwe MOJO-directeur Wilbert Mutsaers ligt krijgen Nederlandse festivals meer kleur. Wilbert wilt meer hiphop en r&b. Mutsaers ziet een Beyoncé of een Kanye West graag op Pinkpop’s mainstage staan. “Sir Paul staat niet in de top lijst van meest afgespeeld video’s op Youtube, een Kanye West of een Beyoncé wel”, vertelde de nieuwe directeur.

Jan Smeets liet in een tv interview van 3voor12 weten dat Rihanna nooit op Pinkpop zal staan. “Dat is voor mij de K3 van de popmuziek. Een Beyoncé zou kunnen maar een Kendrick Lamar, Drake of een Kanye West zie ik eerder een optreden op Pinkpop geven en dan als afsluiter van een 3FM stage”, liet Smeets weten.

Martin Garrix of Hardwell volgend jaar op Pinkpop!?

Over de dance acts van dit jaar hoeven we niet te klagen. Major Lazer zorgde voor een gigantisch feest op vrijdag bij de 3FM stage en Duitse dj Robin Schulz nam maar liefst twee gast artiesten mee en zorgde voor dance explosies in de Tent. ’s Zondags zorgde de Noorse dj Kygo voor een groots optreden op de mainstage. Kygo nam twee gastartiesten mee, Stay en Stole The Show werden live gezongen door de zangeressen en ook Tom Odell kwam even zijn nieuwe hit zingen gedurende het optreden van Kygo.

Jan Smeets is heel erg positief over de dance acts op Pinkpop. “De acts slaan zo goed aan! Volgend jaar zie ik een Hardwell, Nicky Romero, Axwell ^ Ingrosso,  Sigma, Martin Garrix of Tiësto ook wel zitten. We mogen namelijk ook trots zijn op onze Nederlandse top dj’s”, aldus Jan Smeets.

Adele - Foto: marcen27 | Flickr

Adele – Foto: marcen27 | Flickr

Pinkpop 2019: 50editie van Pinkpop

De 50e editie van Pinkpop zal plaatsvinden in 2019. “De 50e editie moet de grootste van de grootste zijn met alleen maar headliners”, vertelde Jan Smeets met trots bij het tv interview van L1.  Pop Queen Adele, Bruno mars, Neil Young, Sia  en Bruce Springsteen Jan Smeets ziet ze allemaal als mogelijke acts voor de 50e editie van Pinkpop.

Droom line-up van Pinkpop 2017

Pinkpop zal volgend jaar in het Pinksterweekend plaatsvinden van 3 t/m 5 juni. Artiesten Nieuws heeft een mogelijke line-up opgesteld voor Pinkpop 2017. De line-up is gebaseerd op artiesten die aangegeven hebben te gaan toeren in 2017 en van plan zijn festivals te gaan bezoeken. Een beetje dromen en speculeren mag toch wel?

Zaterdag 3 juni 2017:
Coldplay – Headliner
Martin Garrix – Pre-headliner
The Script, Ed Sheeran, Sam Feldt, Biffy Clyro , Jake Bugg , Tori Kelly, Lorde, John Mayer, Troye Sivan and  The Cranberries.

Zondag 4 juni 2017:
Radiohead –Headliner
Kanye West- Pre-headliner
Calvin Harris (afsluiter 3FM Stage)
Sigma live, Justin Timberlake, Twenty One Pilots, Christine and The Queens, Flogging Molly, The Brahms, The Kaiser Chiefs, 5 Seconds of Summer, Zara Larsson.

Maandag 5 juni 2017:
Pearl Jam – Headliner
Queens Of The Stone Age- Pre-headliner
Dimitri Vegas & Like Mike, Placebo, Mike Snow, Nena, Lana del Rey, The 1975, Birdy, The Boxer Rebellion, Wiz Khalifa.
Bronnen: L1 /NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.