INTERVIEW: Braziliaanse melodische metalband Fenrir’s Scar

Geschreven door op 21 maart 2018 om 14:11
Fenrir's Scar - persfoto (toestemming van band, zie mail Harrie)

Fenrir’s Scar is een uit Brazilië afkomstige (alternatieve) metalband. Zij brachten recent geleden hun nieuwe album uit. ArtiestenNieuws raakte nieuwsgierig en zocht de muzikanten op voor een interview. Zangeres Desiree Rezende was zo vriendelijk ons te woord te staan.

Interview Fenrir’s Scar

De naam van Fenrir’s Scar doet al de nodige wenkbrauwen fronsen. Na onderzoek kwamen we er achter dat Fenrir een figuur uit de Noorse mythologie betreft. Fenrir (een wolf) werd door de goden vastgehouden maar wist zichzelf te bevrijden. Om wraak te nemen, verslond hij vervolgens de god Odin.

Fenrir's Scar

De Braziliaanse Metalband Fenrir’s Scar

Ik weet ondertussen wat de naam Fenrir betekent. Maar hoe zijn jullie eigenlijk aan deze naam gekomen?

Wij zijn geïnspireerd geraakt door de song Fenrir’s Last Howl, opgenomen door de power metalband CounterParts. Waar overigens Andre (zanger Fenrir’s Scar) mede-oprichter van was. Toen hij in 2007 CounterParts verliet was hij al van plan om de naam Fenrir mee te nemen voor zijn eventueel nieuw te vormen band. Toen dat zover was kwam hij met het idee om er Fenrir’s Scar van te maken. Het lied is trouwens, voorzien van een verschillend arrangement, ook terug te vinden op ons album.

Wanneer is de band opgericht?

De band is opgericht in 2015 nadat Andre en ik onze eerste twee songs hadden gecomponeerd, Downfall en Dark Eyes. We wilden ze graag opnemen en zijn toen op zoek gegaan naar bandleden.

Hoe hebben jullie elkaar toen gevonden?

We kenden elkaar eigenlijk al een langere tijd. We hadden voorheen al samen in een aantal bands gespeeld. Bijvoorbeeld Andre, Paulo, Ildecio, Gabriel en ik hadden in 2009 al een cover opgenomen van Lacuna Coil. En in 2014 hebben Graziely, Ildecio, Gabriel en ik hetzelfde gedaan met een cover van een nummer van Evanescence. In datzelfde jaar speelde Andre en Vinicius in de band van Fabiano Negri, die de producer is van ons album.

Wat is de huidige samenstelling van de band en zijn er wijzigingen geweest sinds de oprichting?

Als ik kijk naar de huidige samenstelling, is er slechts 1 wijziging ten opzichte van de oorspronkelijke groep. We hadden aanvankelijk Vinicius Prado als gitarist, maar hij heeft de band in november 2017 verlaten. Andre heeft zijn taak als gitarist overgenomen. De huidige samenstelling:

Ildecio Santos – drums

Gabriel Rezende – bas

Paulo “khronny”Victor – gitaar

Graziely Maria – keyboard

Andre Baida  – gitaar en zang

Desiree Rezende – zang

Kun je nog iets meer vertellen over de bandleden (leeftijd, achtergrond, etc.)?

Desiree

Ik ben 30 jaar. Ik ben met zanglessen begonnen toen ik 17 was. Dus al 13 jaar druk met zingen.

Andre

Hij is 38 jaar oud en maakt al zo’n 26 jaar muziek. Is van oorsprong bassist maar speelt nu ook gitaar en zingt.

Paulo

Paulo is 31 jaar oud en speelt al zo’n 15 jaar gitaar.

Graziely

Zij is 21 en speelt ongeveer 9 jaar keyboard.

Ildecio

Hij is 29 en drumt zo’n 11 jaar nu.

Gabriel

Gabriel is 28 en speelt al 12 jaar bas.

Wie schrijft de tekst en de muziek voor de nummers?

Meestal schrijf ik (Desiree) de teksten en doet Andre de muziek.

Hoeveel albums hebben jullie uitgebracht. Wat is (of zijn) de titel(s) en wie heeft deze bedacht?

Tot nu toe hebben we één album uitgebracht. De release was in oktober 2017. Het album is zogenaamd self-titeld, Fenrir’s Scar. Andre kwam met het idee om het album zo te noemen maar we waren het er allemaal al snel mee eens dat dit een prima eerste naam zou zijn.   

Fenrir's Scar album

Fenrir’s Scar album

 

Waar treden jullie zoal op?

Tot nu toe spelen we eigenlijk alleen nog maar in onze eigen stad, Campinas-SP.

Is het gemakkelijk om te repeteren of wonen jullie ver van elkaar? Brazilië is tenslotte een groot land.

Ja hoor. Wij wonen bijna allemaal in Campinas. Alleen Ildecio en Graziely wonen in de naastgelegen steden maar die zijn erg dichtbij. Afstand is dus geen enkel probleem.

Zijn er ook al plannen voor de toekomst?

Jazeker zijn er die. We willen dit jaar nog een drietal videoclips uitbrengen en we zijn druk bezig met een nieuw album. Ook willen we graag wat meer gaan optreden buiten onze eigen stad.

Zijn jullie full-time muzikant?

Helaas niet. We hebben allemaal ook een andere baan, die overigens niets met muziek te maken hebben.

Spelen de bandleden ook nog in andere bands op dit moment?

Nee hoor, ze spelen op dit moment alleen in Fenrir’s Scar.

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

Dat was met zekerheid het optreden dat we hadden in oktober 2017. Dat was tijdens de release van ons album.

Met welke band (of bands) zouden jullie wel eens willen optreden? 

Er zijn verschillende bands waar we weleens me zouden willen optreden. Met verschillende nieuwe bands, zoals onze vrienden van Inraza, I Seek Revenge, Valiria, Van Dorte, Haney and Brightstorm. Deze bands komen allemaal uit Sao Paulo. We zijn nog niet in de gelegenheid geweest om met ze samen te spelen, maar we hopen dat snel te kunnen realiseren. Er zijn uiteraard ook grote namen uit Brazilië waar we ook graag mee willen optreden. Denk aan bands als Semblant, Vandroya, Lyria, Angra and Shadowside. En natuurlijk met onze idolen, Lacuna Coil, Delain, Moonspell, Within Temptation, Tristania en Epica.

Waar hoop je dat de band over 3 jaar staat?

We hopen dan op zijn minst een nieuw album op de markt te hebben. Daarnaast hopen we dat we dan door heel Brazilië toeren én zelfs plannen hebben voor een internationale tournee.

Met welke band(s) kunnen we jullie vergelijken?

Ik weet niet of je ons kunt vergelijken met een andere band. Sommige mensen zeggen dat we wel wat weg hebben van Lacuna Coil. Anderen zeggen echter weer dat we helemaal niet klinken als bands die wij zelf leuk vinden. Zodoende is het moeilijk om daar een goed antwoord op te geven.  

Is interactie met het publiek belangrijk voor jullie?

Het is voor ons erg belangrijk om dicht bij het publiek te staan en bereikbaar te zijn. Tegenwoordig is dat erg gemakkelijk dankzij sociale media. Wij maken graag contact met het publiek zodat zij weer contact kunnen maken met onze muziek.

Wat vind je van het publiek tot nu toe?

Het publiek heeft ons tot nu toe erg ondersteund en zijn erg aardig. Een aantal van hen zijn echt helemaal weg van onze muziek. Ze luisteren er elke dag naar en helpen ons door het te delen op sociale media of door ons album te kopen.

Het is echter ook lastig om nieuw publiek warm te krijgen voor onze muziek. Veel mensen zijn alleen geïnteresseerd in de gevestigde orde en staan niet altijd open voor nieuwe en onafhankelijke bands zoals wij. Maar als ze ons kans geven kunnen ze wel kennismaken met een prima band en dito muziek.

Waar kunnen de geïnteresseerden nog meer informatie vinden over jullie muziek? 

Via onze website: www.fenrirsscar.com 

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fenrir's Scar Nieuws · Fun Content · Interviews · Nieuws