Muse wil gebruikmaken van magnetische levitatie op volgende tour

Geschreven door op 25 oktober 2016 om 13:46
Matt Bellamy, Musest Muse - Foto Raph_PH (Flickr, CC BY 2.0)

Dat de mannen van Muse van opvallende liveshows houden is allang geen geheim meer. De eerste informatie over de opnieuw uiterst ambitieuze plannen voor de eerstvolgende wereldtour is inmiddels vrijgegeven; de band wil gebruikmaken van magnetische levitatie!

Muse wereldtourplannen

Glen Rowe, de regisseur van de liveshows van de Engelse rockband, heeft naar buiten gebracht dat het trio op de volgende wereldtour op het podium wil zweven. Door een magnetisch podium te maken en vervolgens ook de bandleden met magneten uit te rusten zou de groep mogelijk een stukje boven de grond kunnen blijven hangen.

De tourregisseur is op zoek naar experts die hem kunnen helpen bij dit ambitieuze plan. Het principe van magnetische levitatie wordt o.a. toegepast bij maglev-treinen; deze magneetzweeftreinen worden in Oost-Azië al op een paar plekken gebruikt in het openbaar vervoer.

Drones

Dat de drie heren van spectaculaire optredens houden werd o.a. nog eens benadrukt tijdens de afgelopen Drones-wereldtour. Tijdens deze tour speelde de mannen niet alleen meerdere malen op een rond podium waarop ze omringd werden door het publiek, maar werd er, geheel toepasselijk, ook gebruikgemaakt van rondvliegende drones.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Muse Nieuws · Nieuws · WTF