De legendarische Amy zou vandaag 33 geworden zijn

Geschreven door op 14 september 2016 om 13:10
Amy Winehouse - Fotocredits: Rama (Wikimedia Commons)

Vandaag, precies 33 jaar geleden werd Amy Jade Winehouse geboren. De Britse jazz- en soulzangeres was zonder twijfel één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia.

Amy Winehouse zou vandaag 33 geworden zijn

Amy Winehouse zou vandaag 33 geworden zijn.

Amy

Een authentiek en herkenbaar stemgeluid, dat is wat Amy typeerde. Het grote succes kwam met haar album Back to Black. Ze won in 2008 maar liefst vijf Grammy’s en werd daarmee een voorbeeld voor velen. Haar muziek wordt nu, jaren later, nog steeds grijs gedraaid. Het is tijdloos.

De teksten van Amy reflecteerden naar gebeurtenissen/gevoelens die zich in het leven van Amy afspeelden. Onder andere om die reden was haar muziek zo puur. Er was geen filter, ze gebruikte zelfs ongecensureerd de namen van de desbetreffende personen over wie ze zong. Het was gewoon zoals het was.

De media

Voor de media stond Amy in het verdomhoekje. Door haar zelfdestructieve levensstijl werd elke stap die ze zette onder de loep genomen. In het beeldmateriaal van de documentaire ‘Amy’ hoor je haar zeggen dat ze helemaal niet op de aandacht van o.a. de pers zat te wachten.

“I don’t think I’m going to be famous at all”

Ze wordt niet vergeten

Op zaterdagmiddag 23 juli 2011 werd Amy gevonden in haar woning in Londen. Ze is overleden aan een hartaanval. De hartaanval was te wijten aan boulimia, overmatig drank– en drugsgebruik. Amy is 27 geworden. Ze heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekindustrie en zal niet meer vergeten worden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Amy Winehouse Nieuws · Artiesten · Nieuws