My Chemical Romance brengt jubileumeditie ‘The Black Parade’ uit

Geschreven door op 13 september 2016 om 14:27
My Chemical Romance - Foto: Jimack32 - Wikimedia Commons

My Chemical Romance brengt binnenkort een compilatiealbum uit ter ere van het 10-jarig jubileum van hun klassieker ‘The Black Parade’. De plaat heet ‘The Black Parade/Living with Ghosts (The 10th Anniversary Edition)’ en bevat naast de oorspronkelijke tracklist ook een verzameling demo’s!

The Black Parade: 10 jaar

Na al aardig wat succes te hebben gehad met I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love uit 2002 en Three Cheers for Sweet Revenge uit 2004 bereikte My Chemical Romance 10 jaar geleden definitief wereldfaam met het album The Black Parade.

Dit conceptalbum draait om een fictief personage genaamd The Patient die zijn dood tegemoet ziet; een zwarte parade komt zijn lot bezegelen (vandaar de titel van het album). De gedachten en ervaringen van The Patient vormen de basis voor de nummers op het album. Dit concept leverde een enorm sterke plaat op die in meerdere landen platinumstatus bereikte en toch wel de meest memorabele cd van de band te noemen is. Menig MCR-fan kan de teksten van tracks als Welcome to the Black Parade, Teenagers en Famous Last Words nog altijd moeiteloos woord voor woord meezingen.

My Chemical Romance

Foto: Jimack32 – Wikimedia Commons

Compilatiealbum

Afgelopen zomer verspreidde de band een video getiteld MCRX op social media waarop de klanken van Welcome to the Black Parade te horen waren. Dit leidde tot een hoop speculatie; sommige fans rekende al bijna op een reünie van de mannen die in 2013 besloten uit elkaar te gaan.

De wens bleek echter de vader van de gedachte; de band verontschuldigde zich voor het creëren van misschien iets te hoge verwachtingen en kondigde een jubileumeditie van hun succesalbum aan. Deze versie genaamd The Black Parade/Living with Ghosts (The 10th Anniversary Edition) bestaat uit 2 discs. De ene bevat de oorspronkelijke tracklist en op de andere staan maar liefst 11 demo’s van MCR-nummers die niet eerder werden uitgebracht. Dit compilatiealbum komt op 23 september 2016 uit: een must-have voor MCR-fans van het eerste uur!

YouTube player

(Het album is o.a via deze link al te reserveren!)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.