Top 5 goedkope maar goede muziekvideo’s

Geschreven door op 1 oktober 2015 om 17:37
Artwork: Lil Dicky - Save That Money

Voor het nummer ‘$ave Dat Money’ deed rapper Lil Dicky onlangs iets heel toepasselijks: hij maakte een videoclip zonder een cent uit te geven.

Inmiddels is het rapnummer ‘$ave Dat Money‘ van Lil Dicky (ft. Fetty Wap & Rich Homie Quan) bijna acht miljoen keer bekeken op YouTube. Vandaag verschijnt er een documentaire rondom het maken van de beruchte muziekvideo. Ook in het verleden zijn er zogenaamde ‘budgetvriendelijke’, maar succesvolle clips gemaakt.

5. The Ramones – I Wanna Be Sedated

Over de exacte uitgaven aan deze videoclip is niet veel te vinden, maar los van een overdaad aan acteurs zijn er weinig elementen die veel hebben gekost. The Ramones zijn in alle rust te zien aan een tafel, terwijl er op de achtergrond ontzettend veel gebeurt. Voor de opnamen moesten de bandleden alle handelingen langzaam uitvoeren, waarna de clip in zijn geheel werd versneld.

YouTube player

4. Guns N’ Roses – Garden of Eden

Met de bombastische clips van Estranged en November Rain staat Guns N’ Roses hoog vertegenwoordigd in de lijst van duurste muziekvideo’s ooit (respectievelijk #5 en #22). In schril contrast met deze nummers staat de lege maar leuke punkclip van Garden of Eden, dat op hetzelfde dubbelalbum te vinden is.

YouTube player

3. The Black Keys – Lonely Boy

Een persoon laten dansen terwijl hij een nummer playbackt… Het klinkt ongeïnspireerd en simplistisch, maar de clip van het nummer Lonely Boy werd een hit. Per toeval, want de opname van de dansende Derrick Tuggle zou in eerste instantie slechts een aanvulling op een complete clip vormen. Toen de originele clip van The Black Keys‘ Lonely Boy tegenviel, werd het fragment van Tuggle in zijn geheel gebruikt.

YouTube player

2. Vintage Trouble – Nancy Lee

Vintage Trouble heeft een vintage clip dankzij nieuwe technologie: de video voor het nummer Nancy Lee werd gefilmd door gebruik te maken van vijf iPhone 4’s. Emmy Award-winnaar Alen Petkovic wist van het ruwe filmmateriaal een toepasselijke clip te maken. Dit duurde iets langer dan gepland, doordat één van de telefoons gestolen was. Gelukkig bood ‘Zoek Mijn iPhone’ uitkomst…

YouTube player

1. OK Go – Here It Goes Again

Loopbanden leveren niet enkel hilarische clips op; de Amerikaanse groep Ok Go gebruikte de fitnessapparaten voor één van de bekendste muziekvideo’s ooit! Enkel acht loopbanden – in combinatie met een goede choreografie – waren genoeg voor miljoenen views én een Grammy Award.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Niel Verstegen

Voorliefde voor rock, van Ac/dc tot Zeppelin.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·