Dit zijn de 10 beste kerstplaten van 2015

Geschreven door op 14 december 2015 om 15:32
Kerstman - Fotocredits: Oscar van Oorschot (ArtiestenNieuws) kerstplaten, kerstmuziek

Mariah Carey, Wham!, Band Aid, Youp van het Hek, we kennen ze allemaal. Logisch, we horen die nummers iedere winter weer op de radio. Maar wat zijn nou dé kerstplaten van 2015?

Kerstplaten 2015

Artiesten Nieuws heeft de tien beste kerstplaten die dit jaar zijn uitgekomen voor je op een rijtje gezet.

Kerstplaten Kerstman

Foto: Artiesten Nieuws

VanVelzen – Feels Like Coming Together

Lekker knus bij de open haard. Lekker meedeinen op de nieuwe van VanVelzen. Deze zou je de komende jaren nog vaker kunnen horen.

Train – Merry Christmas Everybody

Zoals elk jaar zitten er tussen de kerstplaten veel covers. Train, die in 2010 nog een kersthit scoorden met Shake Up Christmas voor een bekend colamerk, scoort met een eigen interpretatie van het 42(!) jaar oude Merry XMas Everybody van Slade.

The Killers ft. Ryan Pardey & Richard Dreyfuss – Dirt Sledding

Het is geen Kerstmis zonder kerstplaat van The Killers. De Amerikaanse band heeft voor het tiende jaar op rij een kerstsingle uitgebracht met een heerlijke groove.

O’G3ne – The Power of Christmas

De winnaressen van het vorige seizoen van The Voice of Holland proberen het met een knusse, warme kerstsingle.

Katy Perry – Everyday’s a Holiday

Katy Perry is een van de weinige sterren die zich nog nooit aan een kerstplaat heeft gewaagd. Officieel nog steeds niet, want het nummer is alleen te horen in de reclamespotjes voor een grote kledingzaak. Waarschijnlijk komt het hele nummer wel op haar nieuwe album, dat in 2016 uitkomt.

Seal – This Christmas

Een kerstplaat uit onverwachte hoek. Seal was nooit gestopt met muziek maken, en kwam dit jaar met een heel relaxte kerstsingle.

Vrienden van de Frank & Vrijdag Show – Het is pas echt Kerstmis (Als Mariah Carey op de Radio is)

Geen liedje van, geen cover van, maar een liedje OVER Mariah Carey. Een titel die klopt als een bus, al zijn de meningen over de uitvoering verdeeld. Radio 538-dj Frank Dane heeft zijn collega-dj’s en een scala aan BN’ers (Dave Roelvink, Britt Dekker, Zimra Geurts, Nielson, Dré Hazes, Sandra van Nieuwland, Lisa Lois, Jake Reese (Jaap Reesema) en Handsome Poets) opgetrommeld om een kersthit te maken.

Kraantje Pappie – Het Antwoord van Flappie

Geen cover, maar een parodie. Misschien wel een van de leukste kerstplaten die ooit is gemaakt en iedereen mee kan zingen is Flappie. Nu vertelt Kraantje Pappie bij SLAM! het verhaal van de andere kant.

Carly Rae Jepsen – Last Christmas

Het origineel van Wham! is alweer 32 jaar oud, hoog tijd voor een opvolger dus! Al veel artiesten, waaronder Cascada en Taylor Swift hebben Last Christmas al gecoverd. Nu waagt Carly Rae Jepsen zich eraan.

Jan Smit – Kerstmis begon daar in die Nacht

Voor het eerst sinds 1997 brengt Jan Smit dit jaar een kerstalbum uit. Met wat eigen werk maar vooral veel nieuwe versies van traditionele kerstliedjes.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·