Top 10 leuke uitstapjes in de kerstvakantie

Geschreven door op 17 december 2015 om 16:39
The Other Favourites, Paula Temple, Tabitha, Moonchild, tickets winnen, Exit Eden, The Black Madonna, collabro, Mercury Rising, BlocBoy JB, Ultimate Eagles, Concert, publiek, show, optreden - Bron Pixabay (Creative Commons Zero (CC0) license) Louis Cole Joris Voorn

Dit weekend begint de kerstvakantie. Voor wie nog geen plannen heeft of onder de schoonfamilie uit wil komen, hebben wij de leukste voorstellingen rond Kerst op een rijtje gezet.

10. Kerst bij Ellen

Ellen ten Damme speelt een muzikale kerstshow in het Delamar theater in Amsterdam. Tussen 24 en 27 december zingt zij kerstliedjes, maar ook eigen werk, chansons van Edith Piaf en hits van Rihanna. Let op: de shows zijn bijna uitverkocht!

9. Samson en Gert

In Plopsaland De Panne (België) geven kinderhelden Samson en Gert meerdere shows deze kerstvakantie. Tussen 22 en 28 december spelen zij een speciale kerstshow in het attractiepark. Maak het dagje uit af met een bezoek aan Plopsaland!

8. Kinderen voor Kinderen

Op 23 december is er in de Heineken Music Hall in Amsterdam een speciaal kerstconcert van Kinderen voor Kinderen. Nieuwe liedjes, Kinderen voor Kinderen-klassiekers worden gezongen en natuurlijk ook de mooiste kerstliedjes.

7. Top 2000 Live

Ook een vast ritueel in de kerstvakantie: de Top 2000. In de week tussen Kerst en oud en nieuw wordt op NPO Radio 2 afgeteld naar de nummer 1, maar op 21 en 29 december worden ook speciale Top 2000 Live-concerten gehouden. De coverband Revolution speelt dan de grootste en mooiste hits uit de Top 2000.

6. Rudolph van Veen

Een belangrijke vraag in deze tijd is ‘wat eten we met Kerst’? Topkok Rudolph van Veen tourt momenteel door het hele land met zijn kerstkookshow Rudolph’s Christmas. Rudolph geeft dit jaarnog één show, op 23 december in Aalsmeer.

5. Ave Maria

Tussen 14 en 23 december worden in kerken door heel Nederland de Ave Maria kerstconcerten gespeeld. Onder het genot van een glaasje wodka kunt u genieten van bijzondere concerten in onder andere de Martinikerk in Groningen en de Amsterdamse Westerkerk.

4. De Notenkraker (on Ice)

Een van de bekendste balletstukken ter wereld is de Notenkraker. In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is tussen 17 en 27 december de Notenkraker on Ice te zien. Het is voor het eerst dat dit stuk op de schaats wordt uitgevoerd. Daarnaast worden er door heel Nederland ook ‘traditionele’ Notenkrakers gespeeld. Kijk hier voor een actueel overzicht.

3. Disney on Ice

Mickey Mouse, Donald Duck, maar bijvoorbeeld ook Frozen! Alle Disneyfiguren komen voorbij tijdens Disney on Ice. Een prachtige wintershow voor jong en oud. Van 23 tot 26 december in de Jaarbeurs in Utrecht en van 28 tot 30 december in de RAI in Amsterdam.

2. The Christmas Show

RTL organiseert voor het eerst een heuse kerstshow in de Ziggo Dome. Ron Brandsteder, Edsilia Rombley, O’G3ne, Nicolette van Dam en Jamai geven een wervelende show op 26 en 27 december. Ook wordt tijdens The Christmas Show de grootste plaatselijke sneeuwbui van Nederland gecreëerd.

1. Het kerstcircus

In de drie grote steden zijn dit jaar kerstcircussen te zien. Het grootste en bekendste circus is het Wereldkerstcircus dat van 17 december tot en met 3 januari is te zien in Koninklijk Theater Carré. Maar ook in Rotterdam is tussen 19 en 28 december een groot kerstcircus in Ahoy. Daarnaast is er ook nog het Groot Kerstcircus in Den Haag, van 19 december tot en met 3 januari op het Malieveld.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·