Selah Sue meert aan bij North Sea Jazz Festival

Geschreven door op 26 maart 2015 om 10:09
Selah Sue - Foto: Piotr Drabik - Wikimedia Commons

Het North Sea Jazz festival in Rotterdam doet de festivalnaam weer eer aan. Met de toevoeging van Jamie Cullum, Emeli Sandé en Selah Sue wordt het programma steeds jazzrijker.

Het Jazzfestival dat in 1976 voor het eerst plaatsvond in Den Haag, zal dit jaar op 10, 11 en 12 juli worden georganiseerd in Ahoy te Rotterdam.

KAARTEN VOOR NORTH SEA JAZZ FESTIVAL

Het jazz festival zal plaatsvinden op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli. Tickets zijn te koop op de website van Ticketmaster of op Topticketshop. Er zijn zowel dagkaarten als weekendkaarten te koop. Wees er snel bij want de kaarverkoop loopt als een trein.

SELAH SUE OP NORTH SEA JAZZ FESTIVAL

De 25-jarige Belgische singer-songwriter is hard aan de weg aan het timmeren om internationaal bekend te worden. Haar nieuwe album ‘Reason’ komt 30 maart uit. Met een optreden op o.a. Paaspop, Pinkpop en Sziget heeft Selah Sue al grote optredens op de planning staan. Nu komt daar ook het North Sea Jazz festival bij. Giel Beelen, die elke dag tussen 6 en 10 te horen is op 3FM, heeft een winactie bedacht om kaartjes te winnen voor Selah Sue. Op 28 maart staat ze namelijk in de North Sea Jazz Club te Amsterdam. Met een simpele ‘Reason’ kun je aangeven waarom jij de kaarten moet winnen. Klik op deze link om mee te doen aan de winactie.

HET VOLLEDIGE TOPPROGRAMMA VAN 2015

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer. Eerder werd al bekend dat Lady Gaga en Tony Bennett, Alabama Shakes, D’Angelo, John Legend, Mary J. Blige Ron Carter’s Foursight, The Stanley Clarke Band en Herbie Hancock & Chick Corea op het festival staan. De laatst toegevoegde namen zijn Selah Sue, Emili Sandé en Jamie Cullum. Bekijk op deze website het volledige programma.

DEEERSTE EDITIE

De eerste editie van het driedaagse evenement werd opgericht door Paul Acket. Paul was een zakenman en jazzliefhebber, die met de muziekbladen Muziek Express en Popfoto een flink vermogen had gespaard. Toen de zakenman zijn bedrijf in 1975 verkocht, besloot hij meer te gaan doen met zijn passie voor jazz. Met al zijn geld kon hij zelfstandig het North Sea Jazz Festival ontwikkelen en sponsoren, dus dat is precies was hij deed. Tijdens de eerste editie van het evenement, in 1976, traden verschillende jazzlegendes op. In het Haagse Nederlandse Congresgebouw werden zes concertzalen gehuurd, driehonderd muzikanten aangekondigd en negenduizend bezoekers verwelkomd. De droom van Paul Acket kwam hiermee uit. Bekijk hieronder een aftermovie van de eerste editie:

YouTube player

PAUL ACKET AWARD

In 1985 werd de Bird Award in het leven geroepen. Deze award werd op het North Sea Jazz festival uitgereikt. De eerste winnaars waren: Miles Davis, Albert Mangelsdorff, John Engels en Han Bennink. De award wordt uitgereikt aan een artiest die meer aandacht verdient voor zijn of haar uitzonderlijke muzikantschap. Het is een muziekprijs die jaarlijks terugkeert in diverse categorieën. De ereprijs wordt verleend aan musici die al bekend zijn binnen de jazzscene, maar nog niet bij het grote publiek. De winnaar ontvangt een trofee en een geldbedrag van € 5000. In 2006 is de naam veranderd in de Paul Acket Award om de bezoekers de oprichter van het festival niet te laten vergeten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.