Top 10 rockbands van toen en nu

Geschreven door op 12 september 2017 om 15:40
Guns N' Roses - Foto Raph_PH (Flickr, CC BY 2.0) Sweet Child O' Mine

Als je van rockmuziek houdt weet je vast wel dat er duizenden rockbands zijn in de wereld, net als solo-artiesten. De redactie houdt enorm van rock, maar heeft natuurlijk wel een aantal favorieten. Dit is de top 10 rockbands volgens ArtiestenNieuws.

Top 10 rockbands

De redactie heeft speciaal voor jou een top 10 lijstje gemaakt met daarin de beste rockbands allertijden. Met zoveel goede rockbands om uit te kiezen is het maken van een top 10 een lastige opgave. Zijn we een band vergeten? Laat het ons weten in de comments.

Hieronder vind je de top 10 beste rockbands volgens de redactie van Artiestennieuws:

10. Led Zeppelin:

De Engelse rockband Led Zeppelin werd in 1968 opgericht. De band bestond uit Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones en John Bonham. Wist je al dat de band voorheen eigenlijk “New Yardbirds” heette? De naam van de groep werd snel veranderd toen de bandleden een grappig bedoelde opmerking van Who-drummer Keith Moon kregen.

Het ging over de toekomst van de groep: “It would go down like lead zeppelin“. Kort daarna werd de naam veranderd in “Led Zeppelin”. De band ging uit elkaar toen drummer John Bonham overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Een van de bekendste nummers van deze formatie is ‘Stairway To heaven’.

YouTube player

9. The Arctic Monkeys

De Britse indierockband ‘The Arctic Monkeys’ is in 2002 opgericht en bestaat op dit moment uit Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley en Matthew Helders. Door het verspreiden van eigen demo’s via internet kreeg de band in 2004 en 2005 bekendheid.

Op 9 september 2013 kwam het laatst verschenen album uit. De band heeft daarna geen nieuwe muziek meer gemaakt. Er gaan veel geruchten en roddels dat ze op dit moment bezig zijn met een nieuw album. Een Monkeys-fan kwam bijvoorbeeld drummer Matt Helders tegen bij een concertzaal. Hij vroeg meteen of er al wat bekend was over een nieuwe releasedatum. Het antwoord van de drummer was dan ook: “Hopefully by the end of the year”. Wij hopen stiekem énorm dat dit waar is en dat we binnenkort nieuwe muziek kunnen verwachten.

Dit is één van de meest populaire nummers van deze band:

YouTube player

8. Greenday:

De uit Californië afkomstige punkrockband Greenday werd opgericht in 1987. De formatie bestaat uit Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, Frank Edwin Wright, Jason White en Jason Freese. De punkers werden in 1994 wereldwijd bekend toen ze het album ‘Dookie‘ uitbrachten. Eerder dit jaar stond de band op Pinkpop festival.

Leadzanger ‘Billy Joe Armstrong’ vervulde die dag een grote wens van een jongetje van 11 jaar oud. Hij mocht het podium betreden en kreeg een gitaar om zijn nek. De talentvolle jongen speelde eerst een paar noten. Daarna zongen en speelden ze samen een stukje.

YouTube player

7. Guns N’ Roses:

De legendarische rockband Guns N’ Roses is afkomstig uit Amerika. De band werd opgericht in 1985. De formatie bestaat op dit moment nog uit frontman Axl Rose, Slash, Duff McKagan & Dizzy Reed. In 1987 werd deze rockband wereldwijd bekend met hun debuutalbum ‘Appetite for Destruction’. Hiervan werden wereldwijd al 28 miljoen exemplaren verkocht.

YouTube player

6. The Red Hot Chili Peppers:

De in 1983 opgerichte band ‘The Red Hot Chili Peppers‘ komt uit Los Angeles. De band bestaat op dit moment uit Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en Josh Klinghoffer.

Het bijzondere aan deze band is dat ze verschillende genres zoals pop, rock, funk, rap en punk met elkaar combineren. Met hun eerste album ‘Mother’s Milk’ braken ze in 1989 door. Op dit moment is ‘Californication’ één van hun grootste hits.

YouTube player

5. AC/DC

De Australische hardrock band AC/DC is in 1973 opgericht door de broers Angus Young en Malcolm Young. Op dit moment bestaat de band uit Brian Johnson, Angus Young, Stevie Young, Chris Slade en Cliff Williams.

Angus heeft momenteel een huis in het Nederlandse Aalten omdat zijn vrouw daar vandaan komt. De rest van de heren wonen ook ver van elkaar af. Johson en Williams wonen in de VS, Slade in Engeland en Angus heeft naast een huis in Nederland ook een huis in Australië.

YouTube player

4. Bon Jovi

De uit New Jersey afkomstige rockband ‘Bon Jovi‘ is ontstaan in 1983. De band bestaat op dit moment uit frontman Jon Bon Jovi, David Bryan en Tico Torres. Jon heeft op 13-jarige leeftijd al gitaar leren spelen. De muzikant begon in 1982 als schoonmaker in de Power Station-studio in New York. Wanneer de studio niet bezet was kreeg hij de tijd om wat eigen nummers op te nemen. Jon Bon Jovi heeft destijds geluk gehad want de toetsenist van Bruce Springsteen liep toevallig langs. Kort daarna was Jon’s eerste hit ‘Runaway’ een feit.

YouTube player

3. Nirvana

Jaren nadat de vrienden Kurt Cobain en Krist Novoselic elkaar hadden ontmoet werd in 1987 de band Nirvana opgericht in Washington, Amerika. Het debuutalbum ‘Bleach’ werd uitgebracht in 1989. De band brak uiteindelijk door met de single ‘Smells Like Teen Spirit’ in 1991. Na de dood van Cobain in 1994 kwam er een einde aan het korte bestaan van deze band. Toch heeft deze rockband in totaal meer dan vijftig miljoen platen verkocht wereldwijd.

YouTube player

2. Queen

Queen is één van de meest succesvolle bands in de geschiedenis. De band bestond uit Freddie Merdury, Brian May, Roger Tayler en John Deacon. Ze hebben ontzettend veel hits gehad in de jaren 70, 80 en 90. Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ staat nog steeds bijna elk jaar op nummer 1 in de top-2000.

Wij kunnen niet kiezen welk nummer wij het beste vinden van Queen. De band is in de muziek heel erg invloedrijk geweest en is vandaag de dag nog steeds een grote inspiratie voor vele artiesten en bands.

YouTube player

1. Pink Floyd

Bij ons op nummer 1 staat de Engelse rockband Pink Floyd. De band bestond uit David Gilmour, Roger Waters, Syd Barret, Richard Wright en Nick Mason. De rockband heeft in totaal wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht.

Misschien een leuk weetje: sinds 2016 speelt er een Nederlands project genaamd het ‘Pink Floyd Project’. Twaalf bandleden spelen allemaal nummers van Pink Floyd. Het kinderkoor in Brits schooluniform maakt deze ervaring helemaal compleet. Dit project mag gerekend worden tot de beste Pink Floyd tributes van Europa.

YouTube player

Dit waren de top 10 beste rockbands van toen en nu volgens onze redactie. Welke rockband staat bij jou op nummer 1?

Bron: YouTube, Wikipedia

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.