Peter Hook schrijft boek over zijn jaren bij New Order

Geschreven door op 12 september 2017 om 13:00
Peter Hook (new Order) - Fotocredits: ManAlive1 (CC Flickr) (CC BY 2.0)

Begin dit jaar verscheen “Substance: Inside New Order”, het derde boek van Peter Hook. Peter Hook was bassist en medeoprichter van Joy Division en New Order. Eerder verschenen al van zijn hand “Haçienda: how not to run a club” en “Unknown Pleasures: Inside Joy Division”.

Peter Hook (new Order) - Fotocredits: ManAlive1 (CC Flickr)

Peter Hook (new Order) – Fotocredits: ManAlive1 (CC Flickr)

Peter Hook, Nothing but the truth … as I remember it!

Peter Hook beschrijft heel nauwgezet zijn periode bij New Order. Vanaf het begin als Ian Curtis zelfmoord pleegt en de overige Joy Division leden besluiten om als New Order verder te gaan. Tot aan 2007 waarin Peter uit de band gezet wordt.

De luchtige, soms grappige manier waarop Peter het verhaal vertelt zorgen ervoor dat het boek “Substance: Inside New Order” heerlijk wegleest. Voor de echte die-hard New Order fans, is het boek voorzien van een zeer complete discografie en timelines met elk optreden dat er over de jaren heen heeft plaatsgevonden.

Seks, Drugs and Rock ‘n’ Roll

Op zeer openhartige wijze schrijft Peter over zijn affaires, zijn overmatig drank- en druggebruik en het leven als artiest in de studio en tijdens de vele optredens. Daarnaast kan hij het niet nalaten om zijn haat/liefde verhouding met zanger Bernard Sumner uitvoerig uit de doeken te doen.

Bernard moet het als persoon vaak ontgelden in deze biografie maar wordt als muzikant weer vaak geprezen door Peter.

Dreams Never End

Met dit derde boek is de biografie tot en met New Order compleet. Nu maar afwachten of Peter nog een boek zal schrijven over zijn periode na New Order want ondanks zijn 61 jaar weet de man nog niet van ophouden.

Peter Hook tourt alweer een aantal jaren met zijn band The Light rond om alle albums die Joy Division en New Order hebben gemaakt integraal live ten gehore te brengen en uiteindelijk ook allemaal als live albums uit te gaan brengen.

TIP: “Substance: Inside New Order” van Peter Hook is verkrijgbaar bij Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Nieuws · Peter Hook Nieuws