Bob Dylan ontvangt ‘Presidential Medal Of Freedom’ van Obama

Geschreven door op 27 april 2012 om 11:28

Levende legende Bob Dylan ontvangt naar verluid nog dit jaar een van de hoogste onderscheidingen uit de Amerikaanse geschiedenis. Want naast beroemdheden als Martin Luther King, Nelson Mandela en John F. Kennedy is het nu de eer aan de ‘Like A Rolling Stone’ vertolker om deze ere-onderscheiding in ontvangst te nemen.

height="10" Dat meldden althans diversen Amerikaanse media namens het Witte Huis.
De wereldberoemde artiest krijgt nog dit jaar deze medaille door niemand minder uitgereikt dan de president, Barack Obama.
Hij is dit jaar 1 van de 13 die deze onderscheiding in ontvangst mag nemen. Want onder de anderen bevinden zich daarnaast ook Toni Morrison (schrijver), activiste Dolores Huerta die deze onderscheiding naar huis mogen nemen.

The White House liet in een statement weten dat “deze buitengewone uit verschillende achtergronden en alle lagen van de bevolking, een blijvende bijdrage hebben geleverd aan het land”. Ook wordt er gesproken dat ”zij hebben ons uitgedaagd en geïnspireerd, en hiermee de wereld op een positieve manier veranderd”.
Wanneer zij precies de onderscheiding ontvangen, is nog niet duidelijk.

Dylan is inmiddels 70 en heeft met zijn tientallen albums met name in de jaren ’60 een groot oeuvre opgezet. Hij wordt door vele ook wel de pionier van de protestliederen genoemd en geldt naast muzikant en singer-songwriter ook als activist, waarin hij met nummer als ‘Blowin’ In The Wind’, ‘The times they are a-changin’, ‘Knockin’ on heaven’s door’ en ‘All Along The Watchtower’ muziekgeschiedenis schreef.

Bob Dylan – The Witmark Demos: 1962-1964:
[vimeo]http://vimeo.com/15956330[/vimeo]

Overzicht van Bob Dylan Nieuws

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bob Dylan Nieuws · Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu