The Cranberries brengen nieuw album uit met stem O’Riordan

Geschreven door op 8 maart 2018 om 14:57
Dolores O'Riordan (The Cranberries) - Foto Eva Rinaldi (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0) Cranberries

The Cranberries brengen begin volgend jaar een nieuw en laatste album uit. Op het album is de stem van de in januari overleden zangeres Dolores O’Riordan te horen.

Nieuwe album met zang O’Riordan

The Cranberries gaan een nieuw album uitbrengen waarop de recent overleden zangeres Dolores O’Riordan is te horen. De Ierse band zat middenin de opnames, toen hun frontwoman plotseling overleed. De nieuwe plaat zou als jubileumviering van het 25-jarig bestaan van hun debuutalbum Everbody Else Is Doing It So Why Can’t We dienen.

Drie dagen voor haar dood had O’Riordan nog contact met de gitarist van de band, Noel Hogan. Nu wil de band, als ode aan de markante zangeres, het album alsnog afmaken en uitbrengen. Begin 2019 hopen de muzikanten dat de plaat af is.

The Cranberries

De Ierse band The Cranberries werd in 1989 opgericht door de broers Noel en Mike Hogan. Een jaar later voegde zangeres O’Riorden zich bij de band en werden zij een succes in Ierland. In de jaren ’90 groeide hun bekendheid ook tot internationaal niveau. Hits als Zombie, Linger en Ode To My Family zijn bij bijna iedere muziekliefhebber bekend.

Onduidelijke doodsoorzaak

Op 15 januari van dit jaar overleed Dolores O’Riordan plots. De frontwoman van de succesvolle band werd slecht 46 jaar. Tot op heden is nog niet duidelijk waaraan zij precies is overleden. Wel sluit de politie uit dat O’Riordan onder verdachte omstandigheden zou zijn overleden. Dit gerucht circuleerde enkele tijd in de media, maar werd al snel door de politie ontkracht.

Bron: Spin News

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Nieuws · The Cranberries Nieuws