Geef je muzikale carrière een boost met deze 5 tips

Geschreven door op 19 maart 2019 om 12:29
muzikale carrière, Martin Garrix - Fotocredits Jasper K (Wikimedia Commons)

Ben jij een van de vele Nederlandse jongeren die droomt van een carrière als artiest? Check hier vijf tips waarmee je jouw beginnende muzikale carrière een extra impuls kunt geven.

Muzikaal talent in Nederland

Ons land  barst van het muzikaal talent dat zowel nationaal als internationaal succes heeft. Neem als voorbeeld Martin Garrix, Tiesto, Afrojack, Armin van Buuren en Hardwell. Stuk voor stuk Nederlandse dj’s die op jonge leeftijd wereldwijd doorbraken en zelfs het nummer #1 exportproduct van Nederland zijn.

muzikale carrière, Martin Garrix - Fotocredits Jasper K (Wikimedia Commons)

DJ Martin Garrix begon al jong aan zijn muzikale carrière – Fotocredits Jasper K – Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Een muzikale carrière dankzij sociale media

Het succes van jonge artiesten blijft niet onopgemerkt bij de vele jongeren die dromen van een muzikale carrière. Niet zo gek, aangezien de kans op zo’n carrière groter is dan ooit.

De populariteit van sociale media, zoals Facebook en Instagram, dragen bij aan de kans van slagen. Dankzij de mogelijkheid om eenvoudig demo’s, covers en ander muzikaal materiaal op online platformen te uploaden, zou het zomaar kunnen gebeuren dat je ontdekt wordt door iemand die jouw carrière een kick-start kan geven!

Enkele voorbeelden van muzikale carrières die met behulp van sociale media of andere innovaties van de grond zijn gekomen zijn:

 1. Justin Bieber: Scooter Braun, de huidige manager van Justin Bieber, ontdekte Justin in 2007 via YouTube. Justin had een cover gemaakt van Chris Brown’s nummer ‘with you’. De rest is geschiedenis.
 2. Shawn Mendes: Het sociale mediakanaal Vine heeft ervoor gezorgd dat Shawn Mendes ontdekt werd door het grote publiek.
 3. Giorgia Angiuli: Met het publiceren van wonderbaarlijke video’s op sociale media, waarin Giorgia bijzondere instrumenten en eigen creaties gebruikt om muziek te maken, bereikte ze een groot publiek.
 4. Post Malone: Nadat Post Malone zijn eerste nummer op Sound Cloud zette en een aantal tweets de wereld instuurde, ging het snel. Hij werd opgepakt door het grote publiek.
concerten, Shawn Mendes - Bron: (CC BY-ND 2.0) - Fotocredits: Disney | ABC Television Group

Shawn Mendes werd bekend dankzij sociale media – Bron: (CC BY-ND 2.0) – Fotocredits: Disney | ABC Television Group

5 tips om je carrière naar een hoger niveau te tillen in 2019

Hieronder 5 tips die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een succesvolle carrière als artiest!

1. Onderscheid je van de rest door uniek te zijn

Het is je vast opgevallen dat sommige artiesten een unieke kledingstijl hebben. Dit maakt deel uit van een plan dat hoort bij het imago van een artiest. Je moet uniek en anders zijn, op welke manier dan ook. Dit kun je vertalen in jouw looks, de instrumenten die je gebruikt of je sociale mediastrategie. Zo kun je bijvoorbeeld als pianist met een innovatief keyboard werken, zoals de Roli Seaboard of een ander instrument dat indruk maakt!

Kijk goed wat het beste bij jouw genre past en zorg voor iets unieks waar iedereen jou direct aan kan herkennen!

2. Gebruik innovatieve en slimme tools

Er zijn tal van slimme tools, zoals bepaalde slimme software, die je als artiest kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan artiesten managementsoftware en tourmanagement software. Ook bestaan er verschillende tools om bijvoorbeeld je muziek te masteren. Het produceren en uitbrengen van muziek is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Aantal voorbeelden van waardevolle tools:

 • ABOSS
 • LANDR
 • Splice

3. Zorg voor een goede basis

Een goede basis en uitstraling is belangrijk voor iedere professionele maar ook opkomende artiest. Zorg ervoor dat je de onderstaande dingen op orde hebt:

 • Up-to-date Sociale Media accounts
 • Website
 • Muziek op streamingdiensten
 • Je online profilering van A tot Z

Hierin moet een lijn getrokken worden op het gebied van branding, zodat men direct een positief gevoel krijgt bij jou als artiest!

4. Netwerken

Netwerken, op het juiste moment met de juiste mensen, kan enorm waardevol zijn. Bij netwerken is het belangrijk dat je niet alleen vraagt maar ook duidelijk geeft. Men helpt jou graag verder indien jij ze ook kunt helpen!

Wanneer je bij muziekgerelateerde evenementen aanwezig bent kun je interessante personen treffen. Deins er dan ook niet voor terug om op iemand af te stappen, mits je weet wat je wilt gaan zeggen.

5. Routinematig werken

Een routine aanhouden als artiest is essentieel voor succes! Het klinkt misschien simpel, maar zorg echt dat je wekelijks bezig bent met de ontwikkeling van jezelf als artiest en de marketing erachter. Structuur en routine zorgen ervoor dat je goed in iets wordt, neem je weer 2 weken een break? En doe je dit vaker – dan zal het succes uitblijven!

Zorg voor een realistische planning die in jouw week past en houd je daar strikt aan.

Heb je nog vragen of tips? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Fun Content · Lijstjes · Nieuws · WTF