10 gouden tips bij het online bestellen van concertkaarten

Geschreven door op 12 maart 2018 om 12:00

Vis je regelmatig achter het net met concertkaarten kopen? Artiesten Nieuws geeft je de 10 gouden tips waarmee je de volgende keer die tickets wel scoort!

10 tips bij het online bestellen van concertkaarten

Je bent zo dichtbij die concertkaartjes, je zou ze bijna kunnen aanraken. Maar daar zit je dan, vast in de befaamde wachtrij en tegen de tijd dat jij eindelijk een keer aan de beurt bent is het concert al helemaal uitverkocht.

Wij van Artiesten Nieuws geven je tien magische tips om de volgende keer de wachtrij te verslaan en wel die kaarten te scoren.

1. Wie, wat, waar, wanneer

Zorg dat je weet waar en wanneer de tickets te koop zijn. Misschien geeft de artiest van jouw keuze wel meer concerten op verschillende locaties of zijn er op meerdere sites kaarten verkrijgbaar, zoals Ticketmaster, Eventim, Ticketswap of een secundaire aanbieder.

Vaak vind je alle info die je nodig hebt, hier op de site van Artiesten Nieuws onder ‘concert aankondigingen‘.

2. Check je bankrekening

Zorg dat je genoeg geld hebt om de concertkaarten te betalen. Niets is vervelender dan alleen nog af te hoeven rekenen om die kaarten te scoren en vervolgens te ontdekken dat jouw salaris er deze maand iets te snel doorheen is gegaan.

3. Maak alvast een account aan

Bij de meeste ticketshops heb je een account nodig om tickets te kunnen bestellen. Zorg dat je deze ruim van tevoren aanmaakt.

4. Log van tevoren in

Heb je een account, log dan voordat de verkoop start alvast in. Dan ontdek je ook niet pas tijdens het bestelproces dat je je wachtwoord niet meer weet.

5. Zorg dat je op tijd klaar zit, maar overdrijf niet

Wie het eerst komt wie het eerst maalt, geldt zeker bij sommige ticketsites. Zorg dus dat je vooraan in die wachtrij komt te staan, door op tijd klaar te zitten.

Overdrijven is natuurlijk ook een vak, dus ga niet al uren van tevoren klaarzitten. Een halfuur tot een kwartiertje van tevoren is vaak ruim voldoende.

6. Gebruik meerdere computers tegelijk en pak je telefoon erbij

Zet alle computers, laptops, tablets en telefoons aan. Zo maak je meer kans om op een van die apparaten door de wachtrij heen te komen.

7. Schakel vrienden in

Vraag je vrienden, je familie en desnoods je buurvrouw om hulp. Misschien kom je er niet doorheen, maar een van hun wel. Zo scoor je dan toch nog een ticket, mits je niet van die leuke vrienden hebt die dan besluiten dat ze eigenlijk graag zelf dat kaartje ook wel willen.

8. Blijf van die F5-knop af

Wat je ook doet, druk NIET op de F5-knop als je in de wachtrij staat. Bij veel ticketverkoopsites zorgt het verversen van de pagina er alleen maar voor dat je weer opnieuw in de wachtrij aan moet sluiten en daar zit je niet op te wachten (pun intended).

Mogelijk dat je alleen bij de start van de verkoop de site even opnieuw moet laden, als je niet automatisch doorgestuurd wordt naar het bestelproces.

9. Geef niet te snel op

Je krijgt de meeste verschrikkelijke woorden ‘geen kaarten meer beschikbaar‘ meer te zien. Nou dat was het dan, dikke pech. Of toch niet? Geef niet te snel op, soms vallen tickets weer terug uit de reservering.

10. Wacht niet te lang met afrekenen

Vaak krijg je maar beperkt de tijd om het bestelproces af te ronden, je kaarten blijven een paar minuten voor je gereserveerd. Als je te lang wacht gaan je kaarten naar een ander en moet jij opnieuw beginnen. En dan moet je maar net geluk hebben dat het concert nog niet uitverkocht is.

Denk daarom van tevoren alvast na over of je een annuleringsverzekering wilt en zorg dat je alles wat je nodig hebt om af te rekenen al bij de hand hebt.

Bij welk concert greep jij net naast de kaartjes? Laat het weten in de comments.

 

Bron: ticketmaster, 3voor12.vpro

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Diggy Dex geeft pop-up show bij Rijksmuseum Amsterdam Diggy Dex geeft op vrijdagavond 28 september 2018 een optreden in de passage van Nederlands grote culturele trots, het Rijksmusuem. Het concert van de...
Fans met gayvlaggen verwijderd uit Dua Lipa-concert in China Tijdens een Dua Lipa-concert in de Chinese stad Shanghai zijn woensdag meerdere fans door beveiligers uit het publiek verwijderd. De fans zouden hebbe...
The very best of Crosby, Stills, Nash & Young: 23 september in Markant Uden De Nederlandse tribute-band Her Majesty speelde eerder hun ongeëvenaarde eerbetoon aan CSNY in uitverkochte zalen door het hele land, van Paradiso tot...
Joe Bonamassa in voorjaar 2019 naar Carré Amsterdam Fans van Joe Bonamassa opgelet! In mei 2019 komt een van de grootste gitaristen ter wereld voor een drietal concerten naar Nederland.Joe Bonamas...
Wolf Alice in december 2018 naar TivoliVredenburg Utrecht Wolf Alice komt op dinsdagavond 11 december 2018 naar Nederland. De Engelse Indierockband speelt in TivoliVredenburg te Utrecht. De voorverkoop van de...
Win 2 kaarten voor zangeres Pieternel in Bitterzoet Op dinsdagavond 9 oktober 2018 speelt zangeres Pieternel in Bitterzoet Amsterdam. ArtiestenNieuws geeft 2 tickets weg voor deze bijzondere show!...
Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Fun Content · Lijstjes · Nieuws · Uitverkocht · Weetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu