Kenny Rogers stopt afscheidstournee vanwege gezondheidsproblemen

Geschreven door op 9 april 2018 om 12:55
Kenny Rogers performs at the Frontier Fiesta in 1981 at the University of Houston. Author: University of Houston. (Wikimedia Commons, publiek domein)

Kenny Rogers heeft zijn afscheidstournee moeten afbreken vanwege gezondheidsproblemen. De 79-jarige countryzanger is sinds 2015 bezig met zijn ‘The Gambler’s Last Deal’-tournee. 

Gezondheidsproblemen Kenny Rogers

De wereldberoemde countryzanger Kenny Rogers heeft zijn afscheidstournee afgebroken vanwege gezondheidsproblemen. Waar de Amerikaanse gitarist precies mee kampt is niet naar buiten gebracht. Volgens het magazine People heeft de zanger te maken met “uitdagingen op gezondheidsgebied”. De resterende shows in New York en Nevada gaan zodoende dus niet door.

Management

Het management van Rogers brengt het trieste nieuws naar buiten. “Zijn dokters verwachten dat hij (Rogers) een goed herstel zal hebben”, aldus het statement op de website van People. “Maar zijn dokters adviseerden hem wel om zijn optredens te annuleren. Op deze manier kan hij zich beter op zijn herstel richten”. De gezondheidsproblemen lijken zodoende niet ernstig te zijn. Toch zijn er maatregelen genomen omdat Rogers zich zo goed mogelijk en in alle rust op zijn herstel dient te richten. De concerten zullen mogelijk op een andere datum ingehaald worden. Laten we hopen dat het management gelijk krijgt en dat de singer-songwriter weer spoedig op de planken zal verschijnen.

 

 

The Gamblers Last Deal

De zanger van hits als ‘Islands in the Stream’ en ‘The Gambler’ is sinds 2015 bezig met een afscheidstournee over de hele wereld. De winnaar van drie (!) Grammy Awards stond op donderdag 3 november 2016 nog in de Heineken Music Hall (AFAS Live) te Amsterdam. De kaartverkoop voor deze show verliep destijds als een trein. Tickets waren nagenoeg direct uitverkocht. Rogers stelde zijn fans overigens niet teleur: de recensenten waren lyrisch over het concert van de muzikant.

Overladen met prijzen

Kenny Rogers is één van de succesvolste artiesten in de countrymuziek. De Amerikaan, die veel samen werkte met Dolly Parton, won onder meer de prestigieuze Grammy drie keer. Ook liep hij achttien (!) keer met de American Music Award naar huis. Al dit muzikale succes leverde hem een vereeuwiging in de Country Music Hall of Fame op.

YouTube player

Bron: People Magazine en Lust for Life Magazine. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.