Dit zijn de vijf grootste Dolly Parton hits in Nederland

Geschreven door op 19 januari 2018 om 11:56
Dolly Parton - Bron: Flickr - Fotocredits: Pipilongstockings - (CC BY 2.0)

De countryzangeres Dolly Parton gaat al decennia lang mee in de entertainmentindustrie. Ze verbrak zelfs twee wereldrecords! Artiesten Nieuws zette vijf van Dolly’s grootste hits op een rij.

Grootste hits van Dolly Parton

Dolly Rebecca Parton Dean, zoals de zangeres volledig heet, is alweer 72-jaar. Dat betekend dat haar eerste album, ‘Hello, I’m Dolly’, 52 jaar geleden uitkwam. Sindsdien heeft de vocaliste hit na hit geproduceerd. Hier ontving ze recent zelfs twee onderscheidingen voor. Artiesten Nieuws zette Parton’s vijf grootste hits, gebaseerd op de Nederlandse top 40, op een rij!

5. Christmas Without You

De hit ‘Christmas Without You‘ werd in 1990 in samenwerking met Kenny Rogers uitgebracht. De track maakt onderdeel uit van het kerstalbum ‘Once Upon a Christmas‘ en piekte op nummer 23 in de top 40.

YouTube player

4. 9 To 5

Deze track maakt deel uit van de gelijknamige film uit 1980. De titel is een eerbetoon aan iedereen die te veel uren doorstond voor een te lage beloning. ‘9 to 5‘ was een hit bij het country én poppubliek en stond bovenaan beiden lijsten.

YouTube player

3. Islands In The Stream ft Kenny Rogers

Dit nummer werd oorspronkelijk geschreven door de popgroep Bee Gees voor Marvin Gaye. ‘Islands In The Stream‘ werd in 1983 uitgebracht en piekte in de Nederlandse top 40 chart op positie 4.

Het is duidelijk dat Parton’s werk een grote invloed heeft op de popcultuur. In 2017, 34 jaar na de originele release, recreërden Miley Cyrus en talkshow-host Jimmy Fallon het onderstaande optreden:

YouTube player

2. I Will Always Love You

‘I Will Always Love You’ is één van de grootste liefdesliedjes in de muziekgeschiedenis. De inspiratie voor de track kwam van de blonde countrylegende zelf toen ze in 1973 besloot de professionele banden met zanger Porter Wagoner te verbreken. Het nummer piekte op de tweede positie en bleef daar drie weken staan.

In 1992 vertolkte Whitney Houston het nummer opnieuw voor de soundtrack van het romantische drama, ‘The Bodyguard‘.

YouTube player

1. You Are

Deze track stond eind december 1983 tot begin januari 1984 maar liefst drie weken op nummer één!

YouTube player

Bron: Top 40

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Dolly Parton Nieuws · Fun Content · Nieuws · Videos