Dit is de top vijf grootste Bob Marley hits in Nederland!

Geschreven door op 6 februari 2018 om 14:02
Bob Marley - Bron: Flickr (CC BY 2.0) - Fotocredits: monosnaps

De ‘King of Reggae’ Bob Marley zou vandaag 73 jaar oud geworden zijn. Artiesten Nieuws zette aan de hand van de Nederlandse Top 40 zijn vijf grootste hits op een rij.

Top 5 Bob Marley nummers

De legendarische artiest overleed in 1981 als gevolg van meedogenloze uitgezaaide huidkanker. Marley werd gediagnosticeerd met een melanoom op zijn teen, maar weigerde om zijn teen te laten amputeren wegens religieuze redenen. Op 11 mei 1981 stierf hij, nadat de kanker was uitgezaaid.

Om de Jamaicaanse legende te herdenken, heeft Artiesten Nieuws Bob’s vijf grootste hits in Nederland op een rijtje gezet!

5. Turn Your Lights Down Low ft Lauryn Hill

Bob werd geïnspireerd door zijn liefde voor Cindy Breakspeare toen hij ‘Turn Your Lights Down‘ schreef. Cindy Breakspeare is de moeder van zijn jongste zoon Damian Marley. Lauryn Hill, een muzieklegende in haar eigen recht, had een lange romance met Bob’s zoon, Rohan Marley. Zo kwamen de twee muzikanten samen voor de song.

Bob behaalde met dit nummer de vijfde positie in de hitlijst.


4. Iron Lion Zion

Deze track werd rond 1973 of 1974 opgenomen, maar pas in 1992 uitgebracht. Het nummer maakte deel uit van het album ‘Songs of Freedom’. De teksten in de track zijn rechtstreeks gerelateerd aan zijn Rastafari geloof.

‘Iron Lion Zion‘ behaalde de vierde positie in de Nederlandse hitlijst.


3. Stir It Up

‘Stir it Up’ is oorspronkelijk geschreven voor de Amerikaanse reggae-ster Johnny Nash. Uiteindelijk werd het nummer in 1967 opgenomen door Bob Marley en zijn band The Wailers. De track werd in 1979 uitgebracht als onderdeel van het album Burnin. De song piekte op de nummer 2 positie en stond daar maar liefst 12 weken.


2. One Love – People get Ready

‘One Love – People Get Ready‘ werd in 1997 uitgebracht als onderdeel van het album ‘Dreams Of Freedom: Ambient…. Het nummer heette oorspronkelijk gewoon ‘One Love’. Omdat de track een interpretatie van ‘People Get Ready‘ van de band The Impressions bevat, besloot Marley de naam van de song te veranderen om de inspiratie voor het nummer te eren.

De track piekte op nummer twee en bleef dertien weken in de hitlijst staan.


1. Could You Be Loved

”Could You Be Loved’ is een prachtig nummer over het idee dat om liefde te vinden, je het moet kunnen ontvangen. De track is onderdeel van het album Uprising. Dit is de laatste plaat die Marley uitbracht voor zijn dood in 1981. De track piekte, net als ‘One Love‘, op nummer twee in de charts maar stond, met veertien weken, één week langer op die positie.

Bron: Top 40

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bob Marley Nieuws · Fun Content · Lijstjes · Nieuws