Bennie Jolink staat binnenkort weer op de planken

Geschreven door op 16 maart 2018 om 14:26
Bernard Jolink. Asveld at Dutch Wikipedia. Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Bennie Jolink gaat weer optreden! De voormalig frontman van Normaal staat binnenkort weer incidenteel op de planken.

Bennie Jolink 2.0

Goed nieuws voor de fans van Bennie Jolink!  Zij kunnen namelijk binnenkort de zanger van hits als Oerend Hard weer live zien. “Hele tournees zijn niet aan de orde, maar ik ga incidenteel weer live spelen,” aldus Jolink tegenover RTV Oost.

Ziekte

Na 40 jaar succesvolle shows gegeven te hebben, kondigde de band Normaal in 2015 aan te stoppen met optreden. Jolink had last van zijn aangeboren astma en vond het na deze lange muzikale periode mooi geweest. In een interview met RTV Oost doet Jolink een boekje open over zijn moeilijke periode. Jolink: “We wilden graag die veertig jaar vol maken, maar achteraf ben ik te lang doorgegaan.”

Bernard Jolink. Asveld at Dutch Wikipedia. Wikimedia Commons

Bernard Jolink. Asveld at Dutch Wikipedia. Wikimedia Commons

Kleinkinderen als medicijn

Jolink is openhartig in het interview en stelt dat hij vatbaar is voor depressies. Het remedie voor zijn depressiviteit zijn de kleinkinderen. “Zodra je zo’n kleintje op schoot houdt, vergeet je alle problemen.” Bovendien kreeg de krullenbol een medicijn ‘van Bijbelse proporties.’ Deze doet de zanger dusdanig goed, dat hij besluit wederom te gaan optreden.

Album ‘Bernard Jolink Post Normaal’

Om zijn ideeën kracht bij te zetten heeft Jolink de afgelopen periode gewerkt aan een soloalbum, dat ‘Bernard Jolink Post Normaal’ gaat heten. Daarnaast herbergt de ‘comeback’ nog meer: “Niet alleen een cd, maar er zit ook een boek bij met tekeningen van mezelf bij, aangevuld met verhalen.”

Standbeeld

Op 10 mei wordt in de geboorteplaats van Jolink (Hummelo) een standbeeld van hem onthuld. Tijdens deze dag treedt Jolink met oud bandleden Willem Terhorst en Ferdi Joly op. Om de verwachtingen te temperen vertelt Jolink dat de comeback incidenteel zal zijn. “Een Veldtocht is niet meer aan de orde. En het aantal optredens zal beperkt zijn, maar ik zal incidenteel weer live spelen.”

Bron: RTV Oost

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.