Top 5 wereldwijd meest gestreamde tracks van 2017

Geschreven door op 8 december 2017 om 17:26
Justin Bieber Ziggo Dome, Justin Bieber - Fotocredits Kim Erlandsen (Wikimedia Commons) (CC BY-NC-SA 2.0)

Streamingdienst Spotify heeft bekendgemaakt welke nummers in 2017 wereldwijd het meest gestreamd zijn. Benieuwd? Hier bekijk je de top 5!

Wereldwijd meest gestreamde tracks op Spotify

Het einde van het jaar is weer in zicht! Daarom hebben de streamingdiensten bekendgemaakt welke tracks het meest beluisterd zijn in 2017. Het zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn  aangezien deze nummers gigantische hits zijn en  het afgelopen jaar veel geluisterd zijn. Op basis van het aantal streams is deze ’top 5 wereldwijd meest gestreamde tracks op Spotify’- lijsr samengesteld.

5. DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne – I’m the One

‘I’m The One’ staat met ruim 634.478.000 streams op de vijfde plaats. In april 2017 is het nummer uitgebracht en is afkomstig van DJ Khaled’s tiende album ‘Grateful’. In veel Engelssprekende landen behaalde de track nummer 1-positie.

YouTube player

 

4. The Chainsmoker & Coldplay – Something Just Like This

In februari 2017 was de langverwachte samenwerking tussen Coldplay en The Chainsmokers eindelijk daar. ‘Something Just Like This’ staat met ruim 685.972.000 streams op nummer 4 in de lijst. Het is de eerste single van ‘Memories… Do Not Open’, het debuutalbum van The Chainsmokers, en Coldplay’s dertiende EP ‘Kaleidoscope’.

YouTube player

3. Luis Fonsi feat. Daddy Yankee – Despacito

Dit nummer van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi en rapper Daddy Yankee heeft meer dan 737.086.000 streams op Spotify. De track kwam in januari 2017 uit en stond vervolgens op nummer 1 in de hitlijsten van onder andere Nederland, Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten.

YouTube player

 

2. Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber – Despacito

De remix van ‘Despacito’ met Justin Bieber is nog vaker gestreamd dan het origineel. Het succes van de plaat is mede dankzij de versie met de Canadese zanger, die in april 2017 uitkwam. De dubbelnotering stond vijftien weken onafgebroken op de eerste plek in de Nederlandse Top 40. De hit heeft ruim 943.054.000 streams.

YouTube player

 

1. Ed Sheeran – Shape of You

‘Shape of You’ is uitgekomen in januari 2017 en is een single van Ed Sheeran’s album nieuwste ‘Divide’. De track werd in 2017 maar liefst meer dan 1.400.000.000 keer gestreamd. Daarmee breekt Sheeran gelijk het record voor de meest gestreamde track ooit!

YouTube player

Bron: Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.